Читај ми!

Павићевић: Помоћ ми траже и Срби и Албанци

Срби из централног Косова најчешће се обраћају за помоћ недавно постављеном официру за везу Београда са Приштином Дејану Павићевићу. Међутим, Павићевић истиче да му се обраћају и Албанци са својим проблемима. Моја врата су отворена свима који имају неки проблем, поручује Павићевић.

Официр за везу Београда са Приштином Дејан Павићевић каже да до сада није имао проблема у обављању те функције, и наводи да му се за помоћ обраћају и Срби и Албанци.

Павићевић, који је официр за везу већ месец и по, рекао је "Новостима" да је посао официра за везу пионирски подухват јер има доста техничких проблема које треба решити, али да засад, све функционише како је планирано.

За помоћ му се, како је рекао, углавном обраћају Срби из централног Косова са широким спектром захтева, као и Албанци, и додао да су његова врата отворена свима који имају неки проблем.

"Наћи ћу времена за све уколико могу некако да им помогнем, али и за оне који могу и желе да помогну мени да боље и квалитетније обављам ову дужност. Осим Срба, долазе ми и Албанци са својим проблемима које је некада лако решити, али има доста ствари које тек треба разматрати", навео је Павићевић.

Наводећи да му се канцеларија налази у згради ЕУ у Приштини, Павићевић је казао да има 24-часовно полицијско обезбеђење и да досад није имао никаких проблема.

На питање има ли контаката са албанским политичарима, Павићевић је одговорио да је као официр за везу у Приштину "дошао да разговарам са свима, дакле и са представницима међународне заједнице, Албанцима, невладиним сектором, а све у циљу решавања конкретних животних проблема и спровођења Бриселског споразума".

Павићевић је нагласио да је Влада Србије изузетно посвећена дијалогу и имплементацији споразума.

Говорећи о локалним изборима на Косову, Павићевић је рекао да не воли да даје прогнозе, али се "придружује порукама које су (Срби на Космету) добили из Београда".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара