Читај ми!

Аустријски медији: Тесна већина српске Владе

Превремени избори за сада избегнути, како се не би успориле европске интеграције, оцењују аустријски медији. Као резултат Вучићеве жеље за редом и дисциплином у Влади УРС мораo да напусти коалицију, док су социјалисти изгубили део власти, наводи "Стандард". Влада опстаје уз тесну већину, пише "Пресе".

Жеља лидера Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића за редом у Влади донела је прве жртве, али превремени избори су за сада избегнути како се не би успорио темпо европских интеграција, оцењују аустријски медији.

Као резултат Вучићеве жеље за "редом и радном дисциплином у Влади" мала странка Уједињени региони Србије (УРС) морала је да напусти коалицију, док су социјалисти премијера Ивице Дачића изгубили део власти, пише бечки Стандард.

Према писању дневника, све је почело у фебруару, само шест месеци након формирања Владе, када је Вучић рекао да министри у Србији морају коначно да науче да преузимају одговорност за свој рад и прихвате последице.

Та жеља је сада, како наглашава лист, донела прве жртве, док је Вучића, који је одустао од превремених избора и поред добрих изгледа, додатно ојачала.

Док се чини да је СНС недодирљива због добрих резултата истраживања јавног мњења, Вучић је мање партнере у коалицији СПС и УРС пустио да се боре за своју политичку егзистенцију, указује "Стандард".

Дневник подсећа да је Вучић још пре пар месеци рекао да су "привреда и финансије Србије постале ноћна мора" за њега, чиме је било јасно да је циљао на Динкића, а сада ће, пише лист, његова странка преузети те надлежности.

Вучић тренутно очигледно жели да избегне превремене изборе како не би успорио темпо евроспке интеграције, пошто Србија рачуна са почетком преговора у јануару идуће године, закључује Стандард.

Бечки дневник Пресе пише да је премијер Дачић из коалиције изгурао главног противника Динкића, како би избегао превремене изборе.

Већ недељама је у Београду у току криза власти, чији узрок нису садржајне разлике већ личне нетрпељивости и борба за позиције, оцењује лист.

Будућа влада ће, како преноси Пресе, опстати уз тесну већину, а опасност превремених избора чини се само привремено уклоњена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара