Читај ми!

Дачић: Србија очекује подршку Данске

Циљ Србије да постане успешна чланица ЕУ која ће доприносити развоју породице европских држава, рекао премијер Ивица Дачић током састанка са одлазећом амбасадорком Данске Мете Кјуел. Србија очекује подршку Данске на европском путу, поручио Дачић.

Председник Владе Ивица Дачић изјавио је у разговору са амбасадорком Краљевине Данске Мете Кјуел Нилсен да су односи две земље добри и да Србија очекује подршку Данске на путу ка ЕУ.

Спољнополитички приоритет Србије је чланство у Европској унији и ми очекујемо подршку Данске на том путу, истакао је Дачић.

Премијер је нагласио да је циљ Србије да постане успешна држава чланица ЕУ која ће доприносити развоју породице европских држава, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

На састанку су разматране могућнсти унапређења економске сарадње између Србије и Данске, посебно могућност инвестирања у привреду Србије.

Констатовано је и да се односи две земље развијају у позитивном смеру.

Премијер Дачић је оценио да је амбасадорка Нилсен, која после шест година одлази из Београда, значајно допринела унапређивању односа између Србије и Данске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије