Читај ми!

Ђилас: Напад на Ружицу Ђинђић, напад на ДС

Писање појединих медија да је Ружица Ђинђић, супруга убијеног премијера Зорана Ђинђића, узурпирала кућу на Дедињу су "вероватно најгори напад" на функционере демократа у последњих годину дана, рекао лидер ДС-а Драган Ђилас.

Председник Демократске странке (ДС) Драган Ђилас оценио је да је писање појединих медија да је Ружица Ђинђић, супруга убијеног премијера Зорана Ђинђића, узурпирала кућу на Дедињу, "вероватно најгори напад" на функционере демократа у последњих годину дана.

"Госпођа Ђинђић је после убиства свог супруга, премијера Србије, од Владе Србије у замену за станове које је поседовала добила кућу у којој данас живи. Она сама нема никакве везе са евентуалним некадашњим власницима", наводи се у Ђиласовој изјави.

Дневник Наше новине објавио је да је Ружица Ђинђић имање са кућом у Толстојевој 35, које треба да буде враћено старим власницима, припојила свом плацу у Ужичкој и тамо уселила гувернанте и послугу.

"Овакви текстови су још један показатељ да Србија срља у једноумље и да у томе водећу улогу као деведесетих година играју медији. ДС је више од 20 година посвећена изградњи модерног друштва у коме су слобода медија и слобода изражавања гарантоване као основне слободе. И у тој борби смо платили највишу цену, изгубивши лидера", оценио је Ђилас.

Према његовим речима, овакав и слични напади на појединце, институције, странке и идеје, па чак и на успомене на људе који су ову земљу чинили бољом и савременијом, морају да престану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије