Читај ми!

СНС о реконструкцији 26. јула

Седница Главног одбора СНС-а на којој ће бити разматрана реконструкција Владе биће одржана у петак, 26. јула, али то не значи да ће бити померен рок за промене у влади, рекао потпредседник напредњака Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије и потпредседник напредњака Небојша Стефановић рекао је да ће седница Главног одбора (ГО) Српске напредне странке (СНС) на којој ће бити разматрана реконструкција Владе Србије бити одржана у петак, 26. јула, али то не значи да ће бити померен рок за промене у влади.

"Не значи да је померен рок који смо дали, до 27. јула донећемо коначну одлуку о реконструкцији", рекао је Стефановић новинарима у парламенту и додао да је седница ГО СНС померена за шест дана како би се додатно сагледао рад министара.

Функционер СНС очекује да ће седница парламента на којој ће се расправљати о изменама у влади бити одржана 29. и 30. јула, као и да ће, ако буде постигнут договор о реконструкцији, на тој седници то и формално бити завршено.

Стефановић је рекао да је одлука о одлагању донета у консултацијама са председником СНС-а Александром Вучићем, јер су поједини чланови Главног одбора и Председништва странке тражили извештај о раду министара и државних функцинера како би одлука о реконструкцији била што озбиљнија.

"Дајемо додатно време не само нашим људима него и коалиционим партнерима да размисле о свему о чему смо говорили у претходном периоду и да донесу одлуку која ће бити добра за грађане Србије", навео је Стефановић.

Како је рекао, додатни рок показује сву озбиљност ситуације, али и озбиљан приступ СНС свим дешавањима.

"Одлука о одлагању је везана пре свега за наше људе, али драго ми је ако ће додатно време дати шансу коалиционим партнерима да озбиљније размисле о свему и донесу одлуку која ће бити слична оној коју смо ми донели", рекао је Стефановић.

Он је уверен да ће додатно време пружити свима могућност да озбиљно анализирају рад људи и повуку потезе који ће водити Србију напред.

"Мислим да људи који не мисле као СНС и Александар Вучић и већи део грађана треба да изађу пред јавност и кажу да нису за реконструкцију. Да кажу да мисле да је све одлично у Србији и да ништа не треба да се мења, да људи знају да је тако и онда треба да се погледамо и видимо шта ћемо даље", додао је потпредседник СНС-а.

Стефановић је казао да очекује да се Главни одбор изјасни о конкретним именима и навео да је СНС одлуку донела како би показала да се реконструкцији посвећује на најозбиљнији начин али и да жели да то ураде коалициони партнери.

Како је рекао, та одлука није угодна и лака за СНС, али да ће испунити све рокове и да ће Србија до краја месеца имати решење за реконсртукцију владе.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије