Читај ми!

СПО: За пут ка ЕУ важна осудa комунизма

За наставак европског пута Србије неопходно да Скупштина усвоји Резолуцију Савета Европе о осуди злочина комунистичких режима и тиме промени однос према команданту Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Дражи Михаиловићу, саопштио Српски покрет обнове.

Српски покрет обнове сматра да је за наставак европског пута Србије неопходно да њен парламент усвоји Резолуцију Савета Европе о осуди злочина комунистичких режима и тиме промени однос према команданту Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Дражи Михаиловићу.

Та странка је саопштила и да је "један од европских испита за Србију свакако и њен однос према идеолошкој и тајној ликвидацији генерала Драгољуба Михаиловића, обављеној 17. јула 1946. у Београду".

Наводи се и да "Србија не може више игнорисати истину да ЕУ не жигоше само нацизам и фашизам, као зло од кога су страдале десетине милиона људи, него да осуђује и тоталитарне комунистичке режиме, који су, такође, скривили смрт и несрећу десетина милиона људи".

"Поразна је чињеница да Србија, већ седам година, одбија да у свом парламенту усвоји Резолуцију Савета Европе о осуди злочина комунистичких режима, а стаљинистичке злочине осудила је, чак, и руска Дума", истиче се у саопштењу.

СПО наводи и да су Михаиловић, командант ратног антинацистичког и антифашистичког Равногорског покрета и десетине хиљада његових војника и присталица, убијени после слома нацизма и фашизма у Европи, "због тога што су били противници комунистичке диктатуре у њиховој земљи".

Та странка указује и да је "Михаиловић једини савезнички командант у Европи који је осуђен на смрт" и да је "за следбенике комунистичке диктатуре, широм бивше Југославије, он и данас, њихов главни непријатељ".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије