Читај ми!

Дрецун: Јединствена листа би оснажила Србе

Излазак Срба на изборе на КиМ у оквиру јединствене листе оснажио би будућу Заједницу српских општина, оцењује Милован Дрецун. Истиче да би то спречило Приштину да преко неких, како каже, "српских странчица", има претежни утицај у тој заједници.

Јединствена Српска листа на изборима на Косову и Метохији значајно би оснажила будућу Заједницу српских општина и спречила могућност да Приштина преко неких "српских странчица" има претежни утицај у тој заједници, изјавио је посланик Српске напредне странке и шеф скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

"СНС ће одредити свој став по питању јединствене листе. Да ли је могуће анимирати српски народ на КиМ да изађе на изборе, зависи од тога како се види ситуација која ће се створити после избора", рекао је он новинарима у Скупштини Србије.

Како је Дрецун истакао, државна политика се заснива на формирању Заједнице српских општина која треба да буде темељ на коме ће будућност српског народа на Косову и Метохији бити изграђена.

"Ако немамо учешће Срба на изборима, Заједница српских општина и ако буде формирана неће имати потребну снагу. Имаћемо неку врсту двовлашћа, јер Србија мора после ових избора да заустави даљи рад наших садашњих институција на КиМ укључујући и садашње општине, да пренесе имовину и финансира Заједницу српских општина", сматра Дрецун.

Нагласио је да ће бити велики проблем ако у тој заједници буду седели људи који као и до сада брину више о интересима Приштине, него о интересима српског народа.

Мислим да ће бити на сваком припаднику српског народа који живи на КиМ да сам размисли о будућности и да одлучи да ли треба да изађе на изборе, додао је Дрецун.

Указао је да је примена Бриселског споразума веома битна за перспективу српског народа на КиМ и стварања услова да Србија може да убрза његов економски развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије