Читај ми!

Гашић: Свако да преузме одговорност

Нико није добио фотељу у наслеђе и свако треба да преузме одговорност за свој рад, поручио потпредседник СНС-а Братислав Гашић. Нико не жели да призна да је лоше радио, али морамо подићи степен одговорности, рекао Гашић за РТС.

Потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић, каже да нико у Србији, па тако ни министри СНС, неће признати да је лоше радио, али да се мора подићи степен одговорности и да се о томе расправља.

Гашић тврди да су напредњаци почели такав систем вредности да уводе у Србију - да нико није добио фотељу у наслеђе. "Хоћемо да докажемо да можемо и да морамо много боље", рекао је потпредседник напредњака, гостујући у Дневнику РТС-а.

"Министри СНС-а су дивни људи, велики стручњаци, али не значи ако је неко професор да се снашао на том радном задатку, не значи да то није могло боље", рекао је Гашић.

Коментаришући данашњу седницу Председништва СНС-а, потпредседник те странке је оценио да неће бити бурно, јер су сви спремни да прихвате своју одговорност. "У томе се разликујемо од других политичких опција", подвукао је Гашић.

Успели смо за годину дана да зауставимо пропадање Србије и да будемо цењена земља у многим форумима.

Према његовим речима, председништво СНС-а расправљаће о извештајима свих својих функционера и предложиће Главном одбору нека решења, а Главни одбор стрнке, вероватно крајем следеће недеље, донеће коначне одлуке.

Говорећи о коалиционим партнерима, Гашић је рекао да ће и они да "схватити тај степен одговорности и да морамо да мењамо". "СНС и њен лидер Александар Вучић су стожери Владе и коалициони партнетри морају да уваже те наше ставове ако желе тимски да спроводемо започете процесе", истакао је потпредседник СНС.

Гашић, који је и градоначелник Крушевца, рекао је да су могуће смене и челника општина и градова. Истакао је да они не треба да самозадовољни својим фукцијама, лепим кабинетима и звањима.

"Могли сте кроз неколико добрих примера у Новом Саду, Нишу, па и Крушевцу да видите неке позитивне помаке и организацији самог буџета. Други су имали годину дана прилике да преузму позитивна искуства из локалних самоуправа које су успреле и да то примене код себе. Сви који то нису учинили, већ су били самоздовољни својим функцијама и звањима, натравно да треба да се склоне", закључио је Гашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара