Читај ми!

Ко напушта Немањину 11

Иако министри истичу да подржавају најављене промене у Влади, ипак, углавном сматрају да разлога за њихову смену нема. Неће бити промене на месту премијера, поручује премијер Дачић, док Александар Вулин негира медијске наводе да ће постати министар одбране.

Док медији спекулишу ко ће остати без фотеље после реконструкције, министри истичу да подржавају промене у Влади али углавном сматрају да разлога за њихову смену нема. Премијер Србије Ивица Дачић каже да неће бити промене на месту премијера а директор Канцеларије за Космет Александар Вулин негира медијске наводе да ће постати министар одбране.

Када бисами себе оцењивали министри би изгледа имали чисте десетке. Ипак, годину дана после избора, странке којима припадају одлучиће ко није заслужио прелазну оцену.

Српска напредна странка прва ће претрести своје кадрове. Иако је ниво афлатоксина варирао између 0.5 и 0.05, министар пољопривреде Горан Кнежевића каже да је радио на најбољи начин и уложио велики труд и време.

"Афера са млеком била је политичка афера и ако због тога треба да будем смењен није спорно, али мислим да сам много добрих ствари урадио", рекао је Кнежевић.

Од пет министара СПС ће сменити најмање једног. Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић каже да нема информацију да ће бити промена у њеном ресору.

"Оно што смо ми учинили то је да покушамо да институције треба да почну заиста да раде свој посао, да дамо значај јавном здрављу које је било запостављено, да централизованим снабдевањем лековима, направимо не само уштеде, већ и антикоруптивни корак", истакла је министарка здравља.

Самокритична али задовољна, тако свој рад оцењује једна од три министра Уједњених региона Верица Калановић.

"Ово министарство је ново, ради тек годину дана, и регионализација и децентрализација су теме које су дуго стављане испод тепиха и тек је требало да дођу на дневни ред", навела је министарка регионалног развоја и локалне самоуправе.

Реконструкција неће укинути канцеларију за Космет а њен директор Александар Вулин демантује да ће на месту министра одбране заменити Александра Вучића који је, према писању медија, размишљао да се одрекне тог министарства.

"Реконструкција Владе је замисљена да они који не раде довољно добро да им буде помогнуто да раде боље. Као што знате министрство одбране је можда и најбоље оцењено министарство у Влади и ја не видим како би се ту могло помоћи а мислим да је Александар Вучић најбоиље могуће решење", рекао је Вулин.

Промене у Немањиној требало би да буду завршене до годишњице рада кабинета Ивице Дачића, 27. јула.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара