Читај ми!

Први преговори са ЕУ следеће недеље

Припрема првих оперативних разговора Србије и ЕУ, који ће бити одржани следеће недеље, била тема разговора Сузане Грубјешић и генералног директора за проширење у Европској комисији Јуста Корта.

Потпредседница владе за европске интеграције Сузана Грубјешић разговарала је са генералним директором за проширење у Европској комисији Јустом Кортом о припреми првих оперативних разговора Србије и ЕУ који ће бити одржани наредне недеље, а у складу са одлуком Европског савета о отпочињању преговора о чланству са нашом земљом.

Грубјешић је свом саговорнику представила преговарачку структуру Србије у оквиру које ће се одвијати први корак у преговорима - скрининг, који подразумева упоредну анализу усклађености прописа Србије са правним тековинама ЕУ, саопштено је из Владе Србије.

Директор за проширење у ЕК је потпредседницу владе информисао о корацима у преговарачком процесу, укључујући искуства Хрватске и Црне Горе.

У оквиру припрема за прве техничке разговоре Србије и Европске комисије, који ће бити одржани у Београду 18. јула, истакнуто је да ће они бити фокусирани на поглавља 23 (правосуђе и основна права) и 24 (правда, слобода и безбедност).

Током данашњег разговора било је речи и о припреми посете комесара за проширење ЕУ Штефана Филеа који 17. јула долази у Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара