Читај ми!

Сарадња парламентараца у оквиру ОЕБС-а

Председник Скупштине Црне Горе и Парламентарне скупштине ОЕБС-а Ранко Кривокапић рекао у Београду да је учешће у раду ПС ОЕБС-а важан инструмент за решавање питања региона.

Учешће у раду Парламентарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу важан је инструмент за решавање питања региона, рекао је у Београду председник Скупштине Црне Горе и ПС ОЕБС-а Ранко Кривокапић.

У разговору са члановима сталне делегације Скупштине Србије у ПС ОЕБС-а, Кривокапић је казао да би националне делегације у тој организацији требало да конкретизују сарадњу, наводећи сарадњу у области ОЕБС пројеката као један од приоритета будућих разговора.

Шефица сталне делегације Скупштине Србије у ПС ОЕБС Дијана Вукомановић честитала је Кривокапићу на избору за председника ПС ОЕБС, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, данас су у Скупштини Србије са Криокапићем разговарали шефица сталне делегације Скупштине Србије у ПС ОЕБС Дијана Вукомановић и чланови делегације Гордана Чомић, Мехо Омеровић и Зоран Бабић.

Како се наводи, Вукомановићева је честитла Кривокапићу на избору за председника ПС ОЕБС-а. Она је оценила да је то заједнички успех свих балканских земаља и изразила уверење да је почела нова ера са новим шансама за регион Западног Балкана.

"Још један допринос решавању отворених питања региона је и недавни избор Гордане Чомић за известиоца Генералног комитета за демократију, људска права и хуманитарна питања ПС ОЕБС", рекла је Дијана Вукомановић.

Чланови делегације Скпштине Србије у ПС ОЕБС Гордана Чомић и Мехо Омеровић говорили су о могућностима сарадње националних делегација у ПС ОЕБС Србије, Црне Горе, БиХ и Хрватске и указали на заједничке теме региона међу којима значајно место заузимају људска права.

Зоран Бабић је упознао саговорнике са активностима и приоритетима рада Скупштине Србије и истакао јачање контролне функције највишег законодавног тела, израду кодекса понашања за посланике и имплементацију система е-парламента која се спроводи у сарадњи са ОЕБС-ом.

Чланови две делегације сложили су се да ће се на предстојећим јесењим састанцима ПС ОЕБС у Будви од 13. до 15. октобра конкретизовати будући облици сарадње, како би парламентарци имали активнију улогу у деловању целокупног система ОЕБС, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.

Кривокапић се јуче на посебној седници обратио посланицима Скупштине Србије, а састао се и с председником парламента Небојшом Стефановићем и премијером Србије Ивицом Дачићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара