Читај ми!

Драгана Коларић предложена за члана Одбора

За члана Одбора Агенције за борбу против корупције председник Томислав Николић предложио ванредну професорку на Криминалистичко-полицијској академији у Београду Драгану Коларић.

Председник Србије Томислав Николић предложио је ванредну професорку на Криминалистичко-полицијској академији у Београду Драгану Коларић за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Николић је у предлогу достављеном Скупштини Србије навео да сматра да Драгана Коларић поседује потребне стручне и личне квалитета на основу којих може да обавља функцију.

Председник Србије је изразио наду да ће тај предлог бити уврштен у дневни ред наредне седнице Скупштине Србије.

Драгана Коларић дипломирала је и магистирала на Правном факултету Београду, где је и докторирала 2007. године. Ванредни професор за предмет кривично право постала је прошле године. Говори енглески језик.

Драгана Коларић треба да наследи Радмилу Васић којој је мандат истекао 29. маја 2013. године.

Одбор Агенције за борбу против корупције има девет чланова, које Скупштина бира на четири године. Одбор тренутно има седам чланова.

Кандидате за чланове Одбора агенције предлажу Административни одбор Скупштине Србије, председник Србије, Влада, Врховни касациони суд, Државна ревизорска институција (ДРИ), заштитник грађана и повереник, Социјално-економски савет, Адвокатска комора Србије и новинарска удружења.

Скупштина Србије изабрала је у априлу шест чланова Одбора - Зорана Стојиљковића - на предлог Административног одбора, Николу Станојевића - на предлог Врховног касационог суда, Евицу Петровић - на предлог ДРИ, Бранка Лубарду - на предлог заштитника грађана и повереника за јавне информације, Зорана Вујичића - на предлог Адвокатске коморе Србије и Божу Драшковић - на предлог Социјално-економски савет.

Удружења новинара још нису предложила заједничког кандидата.

Мандат у Одбору Агенције за борбу против корупције није истекао Злати Ђорђевић која је изабрана на предлог Владе Србије.  По закону, један члан Одбора може највише два пута да буде биран на исту функцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије