Читај ми!

Николић: Поносни на антифашизам

Србија је поносна на свој допринос борби против фашизма и никада неће заборавити, нити оставити по страни оне који су дали немерљив допринос да се Европа ослободи највећег зла које је икада постојало у светској историји, поручио председник Томислав Николић у разговору са делегацијом СУБНОР-а.

Председник Србије Томислав Николић истакао је током разговора са делегацијом СУБНОР-а, да је Србија поносна на свој допринос борби против фашизма и да "никада неће заборавити нити оставити по страни оне који су дали немерљив допринос да се Европа ослободи највећег зла које је икада постојало у светској историји".

Председник је рекао да је Србија у прошлом веку пружила много примера како се воли слобода, било да је реч о супротстављању аустро-угарском империјализму 1914, борби против нацизма и фашизма од 1941. године или дешавањима током сукоба деведесетих година, саопштила је Служба за сарадњу с медијима Председника Републике.

"И у 21. веку потребно је да у нашем народу траје идеја борбе за слободу, јер је такав дух, дух слободарства - разликовања добра и зла, уткан у срж цивилизованог, пристојног света, што је Србија небројено пута у својој историји и доказала", рекао је Николић.

Делегација СУБНОР-а захвалила је председнику Србије на позиву за састанак, на шта, како су рекли, нису били навикли од бивших администрација током претходних 12 година.

Они су информисали председника Републике о раду своје организације и сагласили се са потребом да се антифашистички дух и традиција негују и убудуће међу грађанима наше земље.

Такође, они су подржали настојања наше државе да се пронађе решење проблема Косова и Метохије, као и споразум који је постигнут у Бриселу 19. априла, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара