Мркоњић: Не плашим се реконструкције

Реконструкција владе значи ојачавање редова, рекао министар Милутин Мркоњић, додајући да је "релативо задовољан постигнитим резултатима", односно, да је у условима у којима је радио, тај резултат добар.

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић изјавио је да се не плаши реконструкције валаде и да његов мандат припада премијеру Ивици Дачићу и првом подпредседнику Владе Александру Вучићу.

"Не плашим се да ће да ме смене, јер то неће бити смена. Реконструкција владе значи ојачавање редова", рекао је Мркоњић новинарима у Привредној комори Србије.

На питање новинара да ли и он сматра, као и министар финансија Млађан Динкић да његов мандат и мандат свих министара у владу припада Дачићу и Вуцћи, Мркоњић је казао да дели његово мишљење.

Мркоњић је казао и да је "релативо задовољан постигнитим резултатима", односно, да је у условима у којима је радио, тај резултат добар.

"Задовољан сам јер о коридорима сви причате, па макар ме и критиковали за рокове. Задовољан сам јер је наша привреда стала на ноге и наша поредузећа могу да раде", казао је Мркоњић.  

Према његовим речима, Србија је од 2000. до 2008. имала много више новца на располагању него сада, али се нико и поред тога није озбиљно бавио изградњом путева.

Мркоњић је рекао да је влада 2006. имала две милијарде евра на рачуну са којима није знала шта ће, а изградња аутопутева могла је значајно да се убрза да је тај новац тада употребљен за ту намену.

Мркоњић је казао да је за завршетак друмског Коридора 10 од 2008. било потребно обезбедити милијарду и по евра и да је Министарство саобраћаја одмах уговорило милијарду и 200 милиона од међународних банака.

Он сматра да управо због тога што су обезбеђена финансијска средства, светска економска криза није могла да угрози изградњу Коридора 10. 

Ружић: Имамо најбољу кадровску базу 

Функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић рекао је да ће страначки органи о раду својих министара и функционера расправљати након што се лидери владајуће коалиције договоре о полазним критеријумима за реконструкцију владе.

Ружић је агенцији Бета рекао да је рад јавних функционера, кадрова СПС, под константном евалуацијом председника странке и премијера Ивице Дачића.

Упитан да ли ће органи странке предложили смену министра просвете Жарка Обрадовића, Ружић је рекао да резултат мора бити једино мерило за оцену рада министара.

"Једино мерило за оцену рада свих министара у Влади Србије може и мора бити искључиво досадашњи резултат и учинак, а не никако медијска слика која можда некима треба да послужи као боља стартна позиција пред разговоре о реконструкцији", рекао је Ружић.

Ружић је изразио уверење да премијер Ивица Дачић, потпредседник Владе Александар Вучић и министар финансија Млађан Динкић желе да се спроведе дубинска и системска, а не декларативна реконструкција.

"Положили су као влада 'бриселски испит' па зашто не би и овај. Свакако, ради се о озбиљним људима који умеју да понесу бреме одговорности и реконструкцију би зато требали сагледавати као процес који ће још више допринети ефикасности рада владе премијера Дачића", додао је Ружић.

Упитан да прокоментарише став Партије уједињених пензионера Србије о предлогу да се раздвоји ресор привреде и финансија, Ружић је рекао да је тај предлог само део "мозаика који ће се разбистрити" када разговори буду динамичнији и квалитенији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се