Читај ми!

Демократе неће у коалиције пре избора

Коалиција демократа и напредњака у Панчеву не представља увод у сарадњу на републичком нивоу, поручила портпаролка ДС-а Александра Јерков и додала да ДС неће пре парламентарних избора улазити у коалиције ни с једном странком.

Портпаролка Демократске странке Александра Јерков поручила је да коалиција демократа и напредњака у Панчеву не представља увод у њихову сарадњу на републичком нивоу, јер ДС неће пре парламентарних избора улазити у коалиције ни с једном странком.

"Демократска странка пре избора неће улазити ни у какве коалиције ни са Српском напредном странком ни са било којом другом. Након избора на којима ћемо тражити подршку грађана за свој програм видећемо с ким тај програм можемо да спроведемо и то ће бити једини основ за преговоре са свим актерима на политичкој сцени", рекла је Јерков на конференцији за новинаре у седишту странке.

Коментаришући прекомпоновање власти у Панчеву, коју од јуче, између осталих чине СНС и ДС, Јерков је рекла да демократе имају одлуку која дозвољава локалним одборима да самостално доносе одлуке с ким ће ући у власт у својим општинама и градовима.

Према њеним речима, у Панчеву је била специфична ситуација јер је месецима трајала криза власти и да јуче није формирана градска власт прво би биле уведене привремене мере, а затим би били расписани и нови локални избори, од којих користи не би имао нико.

Члан председништва ДС-а Душан Милисављевић поручио је на конференцији да уместо трошења 20 милиона евра на увођење електронске здравствене књижице, тај новац треба искористити за решавање других проблема у здравству.

Према његовим речима, за лечење деце с ретким болестима потребно је обезбедити четири милиона евра, за шест милиона може се финансирати 60 трансплантација срца на клиникама у Цириху или Бечу, а од преосталог новца могло би се купити четири апарата за зрачну терапију.

Председник Ресорног одбора ДС је истакао да је за побољшање стања у здравству неопходно изборити се са свим видовима корупције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије