Читај ми!

Одбор о смањењу буџета Скупштине

Предлог за смањење овогодишњег скупштинског буџета за 126 милиона динара, са првобитних 2,29 милијарди динара, утврдио је Административни одбор Скупштине Србије. Чланови Одбора су утврдили и Предлог одлуке о разлозима и начину отказивања службеног путовања у иностранству у којој стоји да ће посланици, ако неопрадвано откажу путовање, сами сносити трошкове.

Административни одбор Скупштине Србије је утврдио предлог за смањење овогодишњег скупштинског буџета за 126 милиона динара, са првобитних 2,29 милијарди динара.

На почетку седнице Административног одбора, Дејан Михајлов из Демократске странке Србије је указао на велики број, како је навео, туристичких путовања посланика, и на то да су 193 од 250 посланика садашњег сазива путовала у иностранство.

"На који начин ће се омогућити рад сталних делегација у међународним телима? Путовања се морају прилагодити потребама парламента", рекао је Михајлов и додао да је било много "ад хок путовања без нарочитог ефекта".

Михајлов и посланица Огица Батић из Демохришћанске странке Србије, тражили су од генералне секретарке Скупштине Јане Љубичић да Административном одбору достави податке о свим службеним путовањима у иностранство, и о отказивању путовања која су, такође, коштала скупштински буџет.

Јана Љубичић је рекла да није тачно да је потрошен део скупштинског буџета намењен за путовања у иностранство, али је указала да је било много "ад хок путовања" те је у прва четири месеца ове године за то потрошено више новца него прошле године.

Љубичић је рекла да је на "проблем ад хок путовања" и "гломазних делегација" она упозорила надлежни одбор Скупштине Србије, за спољне послове.

"Као генерални секретар ја не доносим политичку одлуку о путовању у иностранство. Ту одлуку доноси Одбор за спољне послове који треба да се редовно састаје. Сматрам да нико не треба да избегава одговорност", рекла је Љубичићева.

Чланови Одбора су утврдили и Предлог одлуке о разлозима и начину отказивања службеног путовања у иностранству у којој стоји да ће посланици, ако неопрадвано откажу путовање, сами сносити трошкове и да то неће, као сада, ићи на рачун скупштинског буџета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије