Кацин поздравља напредак у дијалогу

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин поздравио одлучујући напредак у разговорима о примени бриселског споразума који је постигнут током сусрета Ивице Дачића, Александра Вучића и Хашима Тачија. Кацин је поручио да успех дијалога Београда и Приштине треба да проучавају сви лидери западног Балкана.

Напредак у примени споразума из Брисела који је постигнут током сусрета премијера Србије Ивице Дачића, вицепремијера Аелксандра Вучића и премијера Косова Хашима Тачија, поздравио је известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин.

"Поздрављам јучерашњи сусрет премијера Србије и Косова којим су отклоњене значајне препреке и нејасноће око имплементације Бриселског споразума. Неки важни кораци су већ предузети, али од велике важности за брзину европских интеграција јесте да се целокупан договор примени у пракси у већ договореним временским оквирима", наводи се у Кациновом саопштењу.

Кацин је навео да би резултати у примени Бриселског споразума морали да буду препознати у закључцима јунског Самита ЕУ.

"Успех дијалога Београда и Приштине је драгоцен пример који треба да проучавају сви лидери земаља Западног Балкана. Прелазак у вишу фазу интеграција Србије и Косова ће дати велики подстицај свим земљама у региону да отклоне препреке које стоје на њиховом путу ка ЕУ", пише у саопштењу.

Наводи се да осим уласка Хрватске у ЕУ, Бриселски споразум и његова примена представљају праву поруку у правом тренутку за цео регион и Турску.

"Лидери Србије и Косова треба сада да се окрену решавању питања несталих како би створили услове за пуну нормализацију односа. Србија и Косово треба да постану прави партнери на свом заједничком европском путу и у напорима да убрзају економски опоравак", закључио је Кацин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије