Читај ми!

Николић: Датум доноси стабилност

Добијање датума за отпочињање приступних преговора Србије са ЕУ 28. јуна био би позитиван сигнал који би допринео успостављању трајне стабилности на Балкану, оценили председник Србије Томислав Николић и амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби.

Председник Србије Томислав Николић и амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби сложили су се да би добијање датума за отпочињање приступних преговора Србије са ЕУ 28. јуна био позитиван сигнал који би допринео успостављању трајне стабилности на Балкану.

Кирби је током разговора са Николићем рекао да Сједињене Америчке Државе сматрају да је Србија заслужила да добије датум за отпочињање приступних преговора и верују да ће позитиван исход данашњих разговора у Бриселу допринети да одлука Европске комисије заиста буде таква, саопштила је прес служба председника Србије.

Председник Николић је оценио да је Србија у претходном периоду вратила свој углед у свету, учинила много радећи на стабилизацији прилика у региону, јачала институције и правни поредак у земљи, нормализовала односе са свим својим суседима и ушла у преговоре са привременом администрацијом из Приштине, пре свега да би решила проблем Косова и Метохије и на тај начин омогућила бољи живот свим грађанима јужне покрајине.

"Споразум који је постигнут је добар, јер подразумева компромис две стране. Сада је време да буде спроведен и да и Београд и Приштина искрено приступе имплементацији", истакао је Николић.

Према његовим речима, добијање датума за отпочињање приступних преговора било би нешто што је Србија својим напорним радом у претходних годину дана заслужила, а не нешто што јој је поклоњено, док би негативна одлука била грешка која би нанела штету и Србији и угледу ЕУ.

Николић и Кирби су разговарали и о већем ангажовању Војске Србије у међународним мировним мисијама, под покровитељством Уједињених нација, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво