Читај ми!

Одлучни кораци за привлачење инвестиција

Србија чини одлучне кораке како би створила што повољнију пословну атмосферу за стране инвеститоре, рекао председник Томислав Николић после разговара са Стејси Кенеди, генералном директорком компаније "Филип Морис" за Србију, Црну Гору и Југоисточну Европу.

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са Стејси Кенеди, генералном директорком компаније "Филип Морис" за Србију, Црну Гору и Југоисточну Европу и том приликом је истакао да Србија чини одлучне кораке како би створила што повољнију пословну атмосферу за стране инвеститоре.

Председник Николић је рекао и да ће се лично увек залагати да се оствари што боља сарадња између државе и оних компанија које уредно измирују своје обавезе према нашој земљи.

Николић је навео да пажљиво прати дешавања у дуванској индустрији и да је свестан потешкоћа са којима се компаније, које се тиме баве, данас суочавају, саопштила је Прес служба председника Србије.

Према његовим речима, држава је, са своје стране, дужна да заштити сва предузећа, која послују у складу са законима, између осталог и на тај начин што ће сузбити сваку врсту црног тржишта и кријумчарења, што наноси штету и легалним фирмама, али и буџету Србије.

Кенеди је рекла да је њена компанија највећи инвеститор из Сједињених Америчких Држава који послује у Србији и да је убеђена да се улагања у привреду Србије могу исплатити.

Она је захвалила на интересовању које је председник Србије исказао за проблеме дуванске индустрије и истакла да се сарадњом могу остварити заједнички интереси и страних улагача са једне, и Републике Србије са друге стране, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво