Читај ми!

Зариф: Промене после бриселског споразума

На Косову и Метохији веома важно присуство и ангажованост Унмика, рекао шед српске дипломатије Иван Мркић на састанку са шефом те мисије Фаридом Зарифом у УН. На Космету се осећају промене после споразума Београда и Приштине, рекао Зариф.

Шеф српске дипломатије Иван Мркић поручио је да је на Косову и Метохији веома важно присуство и ангажованост Унмика, чије дејство, како је нагласио, мора да буде врло непристрасно.

Мркић се у седишту УН у Њујорку састао са шефом Унмика Фаридом Зарифом који је изјавио да се на Косову и Метохији осећају промене после споразума између Београда и Приштине у Бриселу, саопштава Министарство спољних послова Србије.

Зариф и Мркић разговарали су уочи сутрашње седнице Савета безбедности УН, на којој ће се разматрати редован тромесечни извештај Унмика о стању на Косову и Метохији.

Зариф је Мркића детаљно упознао са безбедносним стањем на терену, шеф српске дипломатије поручио да је на Косову и Метохији веома важно присуство и ангажованост Унмика, чије дејство, како је нагласио, мора да буде врло непристрасно.

Мркић и Зариф су се сагласили да је Унмик веома важан фактор стабилности на Косову и Метохији који ће и убудуће имати незамењиву улогу.Мркић и Ди Карло за спровођење Бриселског споразума

Министар спољних послова Србије Иван Мркић и амбасадорка САД при Уједињенима нацијама Розмари ди Карло на састанку у Њујорку сагласили су се да је важно спровести споразум Београда и Приштине о нормализацији односа.

Ди Карло је рекла да ће "САД деловати на своје партнере у свету и на тај начин подржати напоре Србије да оствари сопствене спољнополитичке циљеве", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

Како пише, амбасадорка је такође честила Мркићу "на свему што је Србија учинила на јачању сопствене позиције и побољшању имиџа у свету".

Америчка амбасадорка Розмари ди Карло је нагласила да су "јако битни све учесталији контакти највиших представника САД и Србије".

На састанку је закључено да је спровођење споразума Београда и Приштине важно, зато што ће "стабилност региона привући стране инвестиције", наводи се у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије