Читај ми!

Суфицит буџета Војводине 3,1 милијарде динара

Скупштина Војводине усвојила извештај о извршењу и завршном рачуну Буџета за 2012. годину. Буџет Војводине за прошлу годину био утврђен у износу од 82,9 милијарди динара, а остварен је суфицит од око 3,1 милијарде динара.

Увојен извештај о извршењу и завршном рачуну Буџета Војводине за 2012. године у војвођанској скупштини.

Покрајински секретар за финансије Зоран Радоман навео је да је протеклој години остварени буџет износио 69,5 милијарди динара.

"Буџетски приходи су износили 66,3 милијарде динара, што је око 82 одсто процената од плана, а расходи и издаци буџета 64,6 милијарде или 77,9 одсто од планираних средстава", рекао је Радоман.

Уступљени порески приходи остварени су у износу од 11,5 милијарди динара или нешто више од 104 одсто од планираних средстава.

Трансферна средства су износила до 40 милијарди динара, што чини 57,51 одсто укупно оствареног буџета у 2012. години.

Радоман је рекао да су укупна капитална улагања у Војводини 2012. године била 7,4 милијарде динара.

"Након обављене ревизије завршног рачуна буџета, ревизор је дао позитивно мишљење на финансијске извештаје", рекаоје покрајински секретар за финансије.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић рекао је да је буџетски новац "трошен за невероватне сврхе".

Како је истакао, 99 одсто од укупно планираних средстава Република је трансферисала у покрајински буџет, што значи да нису аргументоване "жалопојке представника владајуће коалиције да се крше уставне одредбе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије