Читај ми!

Јовановић: О изборима након одлуке о датуму

О расписивању парламентарних избора треба разговарати после изјашњавања о датуму почетка преговора са ЕУ, сматра Чедомир Јовановић. Договор са ДС-ом неопходан пред предстојеће изборе, оценио Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је у Лесковцу да о расписивању посланичких избора треба разговарати крајем месеца, после изјашњавања о датуму почетка преговора о пријему Србије у Европску унију.

"Треба да одавде оде јасна порука да, одмах након изјашњавање ЕУ крајем јуна, људи који воде ову земљу треба да изађу и да понуде договор до којег ћемо доћи кроз изборну кампању у којој ћемо грађане поштедети особине у којој се људима једно говори пре, а друго ради после избора", рекао је Јовановић на седници Скупштине огранка ЛДП-а у Лесковцу.

Јовановић је у пуној сали Скупштине Града оценио да Србији треба лидер који ће грађанима говорити истину и указао да ЛДП није спреман да се повуче пред популизмом владајуће коалиције.

"Јер тек сада видим како ће се то завршити. Пуно популизма, пуно демагогије, пуно странчарења и тако мало оних једноставних порука због којих се и данас Зоран Ђинђић слуша и гледа отворених очију у тишини", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је рекао да не позива на "ратовање са Вучићем и Дачићем" и да избегава телевизијске емисије "у којима се осећа као у бокс-мечу, у којем нема разговора, него родео: ко ће кога зајахати".

"Морамо да се договоримо. Онај део политичке сцене у којој се креће ЛДП је дезоријентисан, збуњен, без иницијативе и одговор на то је акција. Пре но што почнемо да се бавимо владајућом коалицијом, морамо да успоставимо ред међу собом", напоменуо је Јовановић.

Истакао је да је договор са Демократском странком неопходан пред предстојеће изборе, али да се и ту мора поштовати ред јер је "земља насукана због великих политичких грешака и ДС-а".

"Мислим да је елементарни ред да и они (ДС) треба да прихвате, а не да се посипају пепелом, способност да се уважи курс на којем ми инсистирамо. А поруке су јасне. Између ЛДП-а и ДС-а бирамо нашу земљу, између наших функција, сигурност за нашу децу. Који је пут до тога, тај одговор ја не могу сам да дам, само знам да то нису труле коалиције из прошлости", нагласио је Јовановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара