Читај ми!

Селаковић: Приштина кочи разговоре

Српски чланови делегације показали максималну конструктивност и спремност за налажење решења што је констатовао и представник ЕУ, рекао министар Никола Селаковић. На нашу велику жалост, нисмо имали такву реакцију косовских Албанаца, рекао је Селаковић, после разговора радних група Београда и Приштине у Бриселу.

Тродневна рунда дијалога Београда и Приштине о примени бриселског споразума завршена је без конкретних договора, а српски преговарачки тим за слаб напредак оптужује приштиску страну. 

Министар правде Србије Никола Селаковић позвао је да се изврши политички притисак на руководство косовских Албанаца, уколико се жели постизање договора о спровођењу бриселског споразума о нормализацији односа. 

"Неопходно је да у наредном периоду, уколико заиста желимо спровођење споразума, дође до политичког притиска на руководство косовских Албанаца којима треба јасно да се каже да ли је ово што раде, или избегавају да раде због њима предстојећих избора, или раде због трајне интеграције припадника српског народа у структуре на КиМ у складу са споразумом о имплементацији", рекао је Селаковић новинарима у Бриселу.

Селаковић је после данашњих разговора радних група Приштине и Београда рекао да су српски чланови делегације "показали максималну конструктивност и спремност за налажење решења" што је, како је навео, констатовао и представник ЕУ.

"На нашу велику жалост, нисмо имали такву реакцију косовских Албанаца. Сведоци смо да је ово друга недеља да они на неке састанке долазе неприпремљени и да читава прича онда креће стихијски", рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да то доводи у питање постојање воље косовских Албанаца за спровођење интеграција и споразума о нормализацији односа.

Он је рекао да је у претходна три дана преговора делегација Србије разговарала о питањима правосуђа, полиције и заједнице српских општина, док је један дан радила радна група за усклађивању правног оквира, ради доношења закона за спровођење споразума о нормализацији односа и плана о имплементацији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара