Читај ми!

САД позива Београд да прихвати предлог Брисела

Америка позива Србију да прихвати предлог Брисела о нормализацији односа са Косовом, како би испунила услове за почетак преговора са ЕУ, рекао Филип Рикер. Расправа о кривичним судовима претворила се у "неуравнотежену" и "хушкачку" полемику, оценио Рикер.

Заменик помоћника државног секретара САД Филип Рикер позвао је власти у Србији да прихвате предлог Брисела о нормализацији односа са Косовом и наставе дијалог с Приштином како би добиле датум за почетак преговора са ЕУ.

"Позивамо Србију да искористи ту могућност, јер желимо да видимо да Србија испуњава услове за почетак преговора", рекао је Рикер током посете Загребу, преноси Фена.

Рикер је поновио став Стејт департмента да се јучерашња расправа о кривичним судовима у Генералној скупштини УН претворила у "неуравнотежену" и "хушкачку" полемику.

"Расправа је била прилика да се оснажи глобални систем међународних судова, а претворила се у негативну, неуравнотежену, хушкачку расправу", рекао је Рикер и додао да САД снажно подржава рад Хашког и осталих судова УН.

Рикер је истакао да се иницијативи да се та расправа одржи, коју је покренуо председавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић, САД снажно противи и да је расправу бојкотовала већина западних земаља сматрајући је "лоше прикривеним покушајем напада" на Хашки трибунал.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије