Читај ми!

Влада Војводине одбацује оптужбе

Војвођанска влада позвала председника, Владу и све критичаре Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, да кажу шта је спорно у том документу. Влада Војводине одбацила оптужбе за сепаратизам.

Влада Војводине позвала је вечерас председника Србије Томислава Николића, Владу Србије и све критичаре предлога Декларације о заштити уставних и законских права Војводине, да јасно кажу шта је тачно у предложеном тексту спорно и одбацила све оптужбе за сепаратизам.

"Осим увреда, оптужби за сепаратизам, ког у тексту ни у ком случају нема, и оптужби на рачун Војводине и њеног председника, нисмо имали прилике да чујемо ниједну критику која би се односила на суштину онога што предлажемо", навела је Влада Војводине у саопштењу за јавност.

Покрајинска влада је навела да је заштита уставности и законитости у свакодневном функционисању државе врхунски интерес свих актера у политичком животу државе и позвала све заинтересоване да упуте своје критике на текст Предлога декларације.

Војвођанска влада је навела да се у тексту Предлога декларације констатују бројни примери повреде уставних принципа и законских регулатива у односу на права и надлежности органа и институција Аутономне Покрајине Војводине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије