Читај ми!

Ђилас тражи од власти да саопшти истину

Власт треба грађанима да саопшти истину, а не да "пере руке од преговора" који су Србију довели у неповољну ситуацију, каже Драган Ђилас. Ако је идеја да се одустане од европског пута Србије, то треба јасно рећи, новоди лидер ДС-а.

Председник Демократске странке Драган Ђилас позвао је државно руководство да грађанима саопшти истину, а не да "пере руке од преговора" који су Србију довели у неповољну позицију.

"Уместо да пред нас изађу са решењима и јасним ставовима, премијер Ивица Дачић ћути, потпредседник Владе Александар Вучић кука, а председник државе Томислав Николић се крије иза телефонских разговора са председником Русије Владимиром Путином", рекао је Ђилас у изјави новинарима у седишту ДС-а у Београду.

Ђилас је оценио да су резултати преговора с Приштином очигледно два лоша решења и истакао да, ако је идеја да се одустане од европског пута Србије, то треба јасно рећи и Србији и Европи.

"Данас државни врх не зна да ли да потпише папир око кога је осам пута преговарао. Ако се плаши својих бирача, ако немају храбрости да преузму одоговрност, нека дођу у парламент и кажу истину каква год да је", нагласио је Ђилас.

Лидер демократа истакао је да ће та странка као одговорна и државотворна дати свој допринос решавању ситуације у коју је Србију довела садашња власт и да ће учинити све да дође до решења које ће омогућити опстанак и сигурност српског наронда на Косову и Метохији.

"Од како је ова влада почела да преговара са Приштином пре осам месеци ДС је упозоравао да се преговори воде лоше, да одговорност сносе они који их воде и нудила помоћ", рекао је Ђилас.

Како је рекао, основ за помоћ била је што је Србија у време када је ДС водио преговоре добила Споразум о стабилизацији и придруживању, укидање виза и статус кандидата, а није прихватила укидање државних институција.

Према његовим речима, ДС ће увек остати привржена идеји уједињене Европе са Србијом као пуноправним чланом, а од власти ће тражити истину, јасан став и одговорност. 

СНС је саопштио да Ђилас користи тешку ситуацију да би сакупио јефтин политички поен и да српско државно руководство има јасне ставове.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара