Читај ми!

Ђурић: Потребна нам је слога

Саветник председника Србије Марко Ђурић је, у обраћању студентима у Косовској Митровици, апеловао на истрајност, јединство и сложност у овом тешком тренутку, као и непоколебљивост "у борби за оно што је наше и што ће остати наше".

Обраћајући се студентима у Косовској Митровици, саветник председника Србије Марко Ђурић упутио је апел за истрајност, јединство и слогу у "тешком тренутку".

Ђурић је, на прослави Дана студената на Техничком факултету у Косовској Митровици, истакао да са Косова и Метохије целој Србији шаље поруку народне слоге у тренутку који је можда без преседана по својој сложености и по тежини за Србију.

Србија је, како је рекао, у протеклих неколико дана и недеља била суочена са разговорима који су били све само не суштински разговори.

"Разговор подразумева дијалог две стране, и са преговорима који су били све само не суштински преговори, пошто преговори подразумевају спремност обе стране да чине компромисе", рекао је Ђурић.

Саветник председника Србије истакао је да се Србија суочила са дилемом да ли да прихвати нешто што је толико тешко за наш народ који живи на КиМ.

Према његовим речима, дилема која је стављена пред Србију није дилема за људе и државу, али моћ лежи у рукама оних који данас покушавају да диктирају такве услове.

"Са наше стране, можемо да кажемо да ћемо као држава остати потпуно солидарни, јединствени, без обзира на изазов са којим смо се суочили, а када је реч о свима вама, то што ви радите овде у оквиру Универзитета у Приштини с привременим седиштем у Косовској Митровици, јесте неопходан залог за будућност", наглашава Ђурић.

Ђурић је студентима поручио да, изграђујући себе и радећи на себи, граде Србију, Косово и Метохију и будућност која мора да буде боља него што је данашњи тренутак.

"Морамо учинити све да изградимо шансу да када се о нашем положају овде и било где другде буде разговарало у будућности имамо далеко боље полазне основе. Улажући читаве себе у то, чинимо најбоље што као појединци можемо да урадимо", рекао је Ђурић.

После прославе дана студената, Марко Ђурић се састао са директором Канцеларије владе Србије за Косово и Метохију Александром Вулином и његовим замеником Крстимиром Пантићем.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара