Читај ми!

Стефановић са делегацијом Европског парламента

Надам се да ће се наставити дијалог Београда и Приштине и да застој неће утицати на добијање датума за почетак преговора о чланству у ЕУ, рекао је Небојша Стефановић у разговору са делегацијом Одбора за буџет Европског парламента.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић приликом сусрета са делегацијом Европског парламента, рекао је да се нада да ће се наставити дијалог Београда и Приштине и да застој у преговорима неће утицати на добијање датума за почетак преговора о пријему Србије у Европску унију.

Стефановић је изразио наду да ће косовска страна прихватити чињеницу да је за договор потребан компромис и оценио да је "охрабрујуће" што делегација Владе Србије сматра да преговоре треба наставити", саопштила је Скупштина.

Делегација Одбора за буџет Европског парламента коју предводи Салвадор Гарига Пољедо, допутовала је у редовну посету да би се обавестила о коришћења средстава у пројектима Европске уније у Србији.

Стефановић је рекао да је процес евро-интеграције прилика да Србија достигне стандарде, међу којима и висок ниво буџетске контроле која се спроводи у Скупштини.

Стефановић је оценио да је Државна ревизорска институција доказала своју непристрасност и независност у спровођењу закона.

Рекао је да је буџетски дефицит смањен и изнео да је пре три дана ступио на снагу Закон о јавним набавкама "којим ће се на годишњем нивоу уштедети преко 500 милиона евра".

Делагацију Европског парламента занимао је и ток реформе правосуђа, као и став грађана Србије према ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара