Читај ми!

Коштуница: Србија одбацила ултиматум ЕУ

Председник ДСС-а Војислав Коштуница каже да је важно то што је делегација Владе Србије у Бриселу одбацила "ултиматум Европске уније да буде саучесник у разбијању земље и стварању независног Косова".

Делегација Владе Србије одбацила је у Бриселу ултимантум Европске уније да буде "саучесник у разбијању земље и стварању независног Косова, каже председник ДСС-а Војислав Коштуница.

"Први пут после 2008. године Европска унија је чула да Србија може да каже 'Не' недостојним и понижавајућим понудама. Зато је ово значајан корак за успостављање преко потребног националног самопоштовања и достојанства, које је урушено неразумном политиком да ЕУ нема алтернативу", стоји у писаној изјави Коштунице.

Иако је Србија била изложена "великом медијском притиску да је ствар завршена" и да ће Србија "прихватити да уништи сопствену државност" на Косову, испоставило се да Косово има дубљи и већи значај него што су то претпостављали званичници Европске уније, каже Коштуница.

"У сваком случају за будућност и опстанак Србије има огроман значај чињеница да ли Запад покушава да нам отме Косово, или је Србија срамно предала Косово", рекао је Коштуница.

Лидер ДСС-а каже да је сада тренутак да се поново успостави "национални консензус да Србија не може бити једина држава која је трговала својом територијом зарад добијања датума за приступне преговоре са Европском унијом".

"Време је да изградимо национално јединство око државотворне политике заштите националних интереса Србије", рекао је Коштуница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије