Читај ми!

Вучић: Одлука ће бити у интересу грађана

Предстоје тешки разговори у Бриселу 2. априла, рекао лидер СНС-а и први потпредседник Владе Александар Вучић и поручио да ће државни врх донети одлуку која ће бити у интересу грађана. Вучић најавио да ће сутра изнети податке о злоупотребама које су Србији нанеле штету већу од 700 милиона евра.

Лидер напредњака и први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да предстоје тешки разговори у Бриселу 2. априла, али да ће, колико год да је тешко, државни врх донети одлуку која ће бити у интересу грађана.

"Немојте да сумњате у то. Донећемо одлуку која ће обезбедити добро Србији и нашој деци", поручио је Вучић на предизборном скупу Српске напредне странке у Ковину.

Вучић је коментаришући наставак дијалога са Приштином поновио да предстоје тешки разговори.

"Али нисам дошао овде ни да кукам ни да плачем због наше политичке судбине и што смо сатерани у ћорсокак и што смо много лошег преживели у последњих 20 година већ да кажем да ма колико тешко било државни врх ће донети одлуку која ће бити у интересу нашег народа".

Вучић је рекао и да се он и председник Србије Томислав Николић не свађају, нити ће се свађати у будућности.

Према његовим речима, политички противници покушавају да направе ситуацију и прикажу како су он и председник Србије у свађи и како не постоји јединство.

"И Тому и мене је срамота да на то одговарамо, али да им олакшамо - не свађамо се и нећмео се свађати. Ми нисмо деца која заборављају да шансе за промене у Србији нисам донео ја, већ Томислав Николић својом победом. Он је отворио врата да Србија може да крене путем промена, да постане нормална", рекао је Вучић.

Сутра подаци о злоупотребама и новим предметима

Вучић је рекао да ће сутра изнети податке о злоупотребама које су Србији нанеле штету већу од 700 милиона евра и најавио отварање нових предмета у Србобрану, Ковину, Лесковцу и другим местима.

"У претходних седам месеци, од 1. августа, установили смо штету учињену Србији већу од 700 милиона евра и сутра ћу изнети званичне податке о томе. Негде су оптужнице подигнуте, негде ће тек бити. Можете да замислите шта се дешавало. Нама тек предстоје предмети и улазак у градове попут Србобрана, Ковина, Лесковца и других да се види ко је шта и на који начин радио", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да сваког дана слуша питања зашто нам хапсите овог или оног и да је то политички прогон, а "знате да су опљачкали стотине милиона динара нашег народа и морате да ћутите, јер желите пристојну Србију и нећете да се политички обрачунавате".

"Ми ћемо да ћутимо, али ћемо посао да радимо у складу са законом. Од закона ове земље нису били снажнији ни јачи они који данас као Калимеро свакодневно понављају да их неко негде прогони", рекао је Вучић.

Он је поручио и да ће напредњаци мењати све оне који не задовоље својим резултатима и да то укључује како локалне функционере, тако и министре.

Вучић је истакао да у политици важи пословица у "лажи су кратке ноге" и да су многи своју политику заснивали на томе како ће измишљотинама да се боре против противника.

Поводом коментара да успоставља ауторитарни систем у држави, Вучић је упитао да ли је ико чуо и једну његову бахату изјаву, видео било какво осионо понашење.

"Јесам ли куповао аутомобиле, виле станове куће, бродове и чамце, јесам ли радио ишта од онога што су они радили? Сметамо им зато што нисмо исти као они. Нисмо исти, а они би волели да јесмо и да то могу да кажу", рекао је Вучић.

"Не треба нам да имамо кола, виле, куће и станови, бићемо поносни... Ми ћемо се увек поносити својим поштењем, образом и тиме што сваког можемо да погедамо у лице. Тиме што се данас у Србији не исплати красти, што поштен човек свакога може да погледа у очи. Није мало за свега неколико месеци, није мало да се овако пробуди нада".

Бољи услови за инвеститоре

Вучић је поручио да ће напредњаци побољшати услове за долазак инвеститора, донети ускоро прописе за Канцеларију за брзе одговоре, Закон о јавним набаквама који ће 1. априла ступањем на снагу донети уштеду од више стотина милиона евра и онемућити да се пљачка као што је раније чињено.

"Млади који долазе после нас могу да буду сигурни да ће имати посао ако буду желели да раде, подићи ћемо систем вредности тако да највише ценимо радника и сељака који тешком муком долазе до хлеба, а не оне који то чине лоповлкуом и криминалом ", рекао је Вучић.

Он је замолио за стрпљење док држава не буде уређена и постигне економски напредак и најавио да ће у Србији бити уложено више него у последњих 30 година. Према његовим речима, очекује се више од 600 милиона евра.

Вучић је поручио да ће та странка увек чинити оно што је најбоље за грађане Србије макар то било тешко и болно, а да ће они и сами после неког времена видети да је то било и најбоље.

"То је за Србију најважније, јер подељена Србија о којој би се свакодневно свађали ништа не може да уради и успе", рекао је Вучић.

Србија је, како је истакао, јединствена да иде напред, да очува национални и државни интерес, али пре свега жели да ради, напредује, да обезбеди перспективу својој деци.

"Таква Србија нам је потребна. Модерна Србија за коју су се изборили наши стари, а коју смо успели да уништимо", рекао је Вучић.

Он је присталицама у Ковину поручио да ће СНС на локалним изборима 7. априла победити у корист свих грађана и да Србију неће никада делити.

Скупу су се обратили и потпредседници напедњака Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Игор Мировић и функционерка СНС-а Маја Гојковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се