Читај ми!

ДС: СНС врши политички прогон

Хапшење чланова ДС-а представља политички прогон, рекла Александра Јерков. Портпаролка ДС-а потврдила да су данас приведена два функционера те партије у Старој Пазови и у Лесковцу.

Портпаролка Демократске странке (ДС) Александра Јерков рекла је да недавна хапшења функционера те странке представљају чин политичког прогона којим се владајућа коалиција обрачунава са својим неистомишљеницима.

Она је на конференцији за новинаре у седишту ДС у Београду рекла да се актуелна власт, под плаштом борбе против корупције, обрачунава са политичком конкуренцијом.

"Ниједног члана ДС-а нећемо штитити ако је прекршио закон али нећемо ни ћутати када приводе наше чланове и одређују им вишемесечне притворе. Не може претпоставка невиности да важи само за чланове владајућих странака", рекла је Јерков.

Она је потврдила да је полиција данас привела бившег директора Дирекције за изградњу општине Стара Пазова и члана ДС Јована Тишму и да је бившем градоначелнику Лесковца Слободану Коцићу одређен једномесечни притвор због наводних малверзација око изградње аутобуске станице у том граду.

"Не може директор полиције Милорад Вељовић да унапред прогласи кривим људе из Развојне банке Војводине, не може власт да приводи само чланове ДС-а за кршење закона, а да директор ЈП 'Србијагас' и члан владајуће Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић буде само опоменут што је без тендера поделио 200 милиона евра приватним фирмама за послове гасификације општина", истакла је Јерковљева.

Према њеним речима, ДС ће се обратити међународним институцијама за заштиту људских права како би их упознала са политичким прогоном свог чланства.

"ДС има 200.000 чланова, власт може да ухапси сваког од њих али то неће убити демократију у Србији данас као што није ни деведесетих година", рекла је Јерков и додала да ће министар правде Никола Селаковић морати да одговара што они који су пуштени из затвора према Закону о амнестији, попут Уроша Мишића, поново пребијају грађане.

Коментаришући могућност одржавања нових избора, она је рекла да ДС са сигурношћу очекује како парламентарне тако и председничке изборе до краја године јер су односи у владајућој коалицији такви да намећу потребу нове изборне утакмице.

"На такав закључак нас наводе сами представници власти. Чудно је да управо они највише спомињу нове изборе", рекла је Јерков.

Трагикомичне лекције из морала

Демократска странка је саопштила да је трагикомично то што је на данашњој конференцији за новинаре у Лесковцу председник те општине из СНС-а Горан Цветановић, у присуству свог помоћника, такође из СНС-а, Гојка Величковића осуђеног на 10 година затвора због злоупотребе средстава за социјалну помоћ, "било коме делио лекције из поштења, морала и трошења средстава".

„О поштењу једног учесника ове конференције говори судска пресуда, а о поштењу другог говори чињеница да га је именовао за свог помоћника", саопштио је ДС.

"Грађани Србије нису дужни да слушају моралне придике оних који су се огрешили о закон, оштетили буџете својих општина, а сада се свете својим политичким противницима", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се