Читај ми!

Цветановић: СНС није одговорна за хапшења

Градоначелник Лесковца и председник ГО СНС-а Горан Цветановић одбацио оптужбе да је та странка одговорна за хапшење његовог претходника Слободана Коцића.

Градоначелник Лесковца и лидер ГО Српске напредне странке Горан Цветановић одбацио је оптужбе да је та странка одговорна за хапшење његовог претходника Слободана Коцића.

Коцић, бивша директорка Дирекције за урбанизам и изградњу Драгана Стошић и још четворо службеника те дирекције ухапшени су јуче због сумње да су злоупотребом положаја оштетили државни буџет за близу 74 милиона динара.

Цветановић је на конференцији за новинаре, којој је присуствовао и његов помоћник и некадашњи председник лесковачке општине Гојко Величковић, рекао да су стручни органи обавештени о неправилностима и незаконитостима у раду.

"Да то нисмо урадили, били бисмо саучесници. Сарађиваћемо и даље. Србија се мења. Власт више не може бити параван за махинације, самовлашће, бахатост и лоповлук", рекао је Цветановић.

Градоначелник је навео да је против Коцића, Стошићеве и предузећа "Стандард" из Лексовца и "Тиминг" из Београда поднео кривичне пријаве 5. фебруара ове године због случаја основне школе "Ђура Јакшић" у Турековцу, за чију адаптацију и исплате од 24,5 милиона динара, не постоји валидна документација.

"Ко ће од њих бити предмет истраге државних органа, не одлучује се на органима било које партије, а ко ће од партијских челника бити предмет истраге, то је проблем партије којој припадају", истакао је Цветановић.

Величковић, неправоснажно осуђен на 10 година затвора јер је у његовом мандату нестало око 10 милиона динара социјалне помоћи, рекао је да је његова жеља да "направи озбиљну економску причу која може да стане на пут корупцији".

Величковић је, између осталог, задужен за важне инфраструктурне пројекте, као што је аутобуска станица, чија је градња започета још у време када је он био председник општине Лесковац.

Он је рекао да је контрола извршена, да су радови на аутобуској станици без разлога прекинути и да је претходни посао добро урађен, тако да се они могу наставити без проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво