Читај ми!

Марковић: За Србију је 2. април "Дан Д"

Председник странке Јединствена Србија Драган Марковић оценио да 2. април, дан када се у Бриселу, настављају преговори о Косову, представља "Дан Д" за Србију. На тај састанак иду председник Владе Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић, рекао Марковић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић оценио је да 2. април, дан када се у Бриселу, настављају преговори о Косову, представља "Дан Д" за Србију.

"Очекујем да ће 2. априла у Бриселу бити окончани преговори косовских Албанаца и Владе Србије. На тај састанак иду председник Владе Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић", рекао је Марковић новинарима у Јагодини.

Марковић је рекао да Србија тог дана треба да "пресече", али је додао да за постизање договора мора да попусте и Приштина и међународна зајеница за коју је рекао да притиска Србију.

"Не да пресечемо у смислу да Србија буде губитник и да стављамо главу у песак и да нешто што смо требали да радимо пре пет, десет или 15 година одлажемо за неко будуће време. Сигуран сам да ће, ако се одложи, Србија имати велику штету",рекао је Марковић.

Марковић, чија је странка коалициони партнер Социјалистичке партије Србије, рекао је да договор треба да омогући да сви буду задовољни и да нико не буде оштећен.

Упитан о захтеву косовског премијера Хашима Тачија да Србија плати ратну одштету, Марковић је рекао да је Тачију место у Хашком трибуналу.

"Очекујем да то што је радио Тачи никад неће да застари, јер је то највећи геноцид после Другог светског рата. Он и још неколико Албанаца су киднаповали Србе и водили у 'жуту кућу' и узимали им унутрашње органе. Преко 2.000 Срба се води као нестали", рекао је Марковић.

Марковић је рекао да Хашки трибунал ослобађа Албанце, Муслимане и Хрвате, а да је ослободио само једног Србина у последњих пет година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво