Читај ми!

Демократска странка о кредиту

Демократска странка узела 360 милиона динара кредита, а до сада отплаћено 31 милион динара главнице дуга и све припадајуће камате у износу од 50 милиона динара, саопштава та странка. Демократе траже од Вељовића да се "понаша као директор полиције, а не као тужилац, судија и активни учесник у политичком животу".

Демократска странка саопштила је да је кредит, којим је отплатила све трошкове предизборне кампање, подигла уз годишњу камату од 18,6 одсто и гаранције које би биле довољне свакоме, осим Демократској странци данас.

Укупан износ кредита био је 360 милиона динара, а до сада је отплаћено 31 милион динара главнице дуга и све припадајуће камате у износу од 50 милиона динара, наводи се у саопштењу те странке.

Указујући на најаве директора полиције Милорада Вељовића да је ДС следећи на реду за истрагу кредита, демократе у саопштењу наводе да су месечна примања те странке 24 милиона динара, док месечна рата кредита износи 11 милиона динара.

Због незаконитог поступања и притисака различитих нивоа власти, ДС-у није дозвољено да редовним приходима из буџета гарантује за његово враћање, напомиње се у саопштењу.

Током наредне недеље, најављује ДС, странка ће дати гаранције у некретнинама својих чланова.

Демократе у саопштењу критикују Вељовића да, "осим тога што даје политичке, али и стручнео цене о раду Развојне банке Војводине, чиме се озбиљно кандидује и за неке друге високе државне функције, у својој изјави износи и ствари које истрага тек треба да утврди и за које тек очекује да се десе".

Демократе позивају Вељовића да "одмах надлежним органима саопшти све податке које има, с обзиром на то да је прикривање таквих информација кривично дело, а тужилац за организовани криминал очигледно не располаже тим информацијама".

Демократска странке од Вељовића тражи да се понаша као директор полиције, а не као тужилац, судија и активни учесник у политичком животу.

"Проглашавањем јуче приведених службеника Развојне банке кривима пре него што је то учинио суд, Милорад Вељовић крши законе Републике Србије и директно утиче на самосталан и независан рад тужилаштва и правосудних органа", закључује се у саопштењу демократа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара