Читај ми!

Непотпуна листа кандидата

Скупштински Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу утврдио листу од пет кандидата за чланове Одбора Агенције за борбу против корупције. За шесторо од девет чланова Одбора Агенције за борбу против корупције мандат истиче 18. марта.

На седници скупштинског Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу утвђена листа од пет кандидата за чланове Одбора Агенције за борбу против корупције.

Одбор је Скупштини Србије предложио да о утврђеној листи кандидата расправља по хитном поступку.

На листи коју ће Одбор проследити републичком парламенту на усвајање су Евица Петровић, на предлог Државнe ревизорскe институцијe, Зоран Стоиљковић, кога је предложио скупштински Административни одбо. На листи се такође налази Бранко Лубарда кога су заједнички преложили заштитник грађана и повереник за информације, Зоран Вујичић, кога је предложила Адвокатска комора Србије и Никола Станојевић, који је кандидат Врховног касационог суда.

За шесторо од девет чланова Одбора Агенције за борбу против корупције мандат истиче 18. марта. Чланове Одбора Агенције за борбу против корупције бира парламент на четири године.

Одбор ће накнадно расправљати о кандидатима Социјално-економског савета и новинарских удружења када кандидатура буде послата у случају Социјално-економског савета, односно када новинарска удружења буду предложила заједничког кандидата.

УНС је предложио Љиљану Смајловић, НУНС Драгана Јањића, а Синдикат новинара Србије Предрага Толпу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво