Читај ми!

Напади на ДС не умањују нестручност СНС-а

Ниједна увреда на рачуна ДС-а неће умањити нестручност кадрова СНС-а, који данас, у име те странке, воде Србију, кажу из ДС-а.

Демократска странка саопштила је да ниједна увреда на рачун ДС-а или њених лидера неће умањити нестручност кадрова који данас у име Српске напредне странке воде Србију.

Демократе, реагујући на претходно саопштење СНС-а у коме се оштро критикује лидер ДС Драган Ђилас, истиче да "ниједан напад на Ђиласа неће стручнијим градитељима Србије учинити ни Велимира Илића ни Милана Бачевића"

Из ДС-а наводе и да "исто тако, неће ни претње хапшењем Горана Јешића учинити стручним министром Горана Кнежевића, нити ће напади на Бојана Пајтића учинити већим интелектуалцем и државником Томислава Николића, иако је студирао баш као и Пајтић у Новом Саду".

"Разлику која се међу овим људима види чине њихови резултати на изградњи европске Србије у протеклих 20 година и они се језиком мржње не могу обрисати", наводи се у саопштењу.

Та странка у саопштењу указује да је "у најтежој години прошлог мандата, Влада Мирка Цветковића имала је 900 милиона евра страних инвестиција"

ДС наводи и да су тада у Београду завршавани највећи инфраструктурни објекти за последњих 50 година, а Војводина је проглашена за једну од четири најперспективније регије у Европи, истакавши да су то чињенице и да "никакве увреде на рачун ДС то неће променити".

Демократе сматрају и да државна политика Србије не може бити формулисана у реченици "ми смо бољи од ДС, ми хапсимо", јер, како кажу, Србији није потребан политички циркус него одговорна политика и стручни људи, који могу да понуде решења која ће отворити нова радна места, покренути привреду и довести стране инвеститоре.

Та странка наводи и да "прогон политичких противника, језик мржње и затварање очију пред нестручношћу својих кадрова не могу бити аргументи на којима ће Србија изградити европске вредности за које се сви залажемо".

"Не зато што то каже ДС него што у тој Европи нема данас ниједне земље која је свој стандард, своју привреду или своје институције изградила обрачунавајући се преко медија и на сваки други начин са својим политичким противницима", закључују демократе.

СНС је претходно поручила да је неозбиљно да о реконструкцији Владе Србије "паметују они који не могу ни своју странку да доведу у ред", оцењујући да Ђилас није у стању да покрене земљу и обезбеди бољи живот грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво