Читај ми!

Британски посланици у посети Скупштини Србије

Посланици британског парламента посетили Народну скупштину. Оптимистичне поруке у вези са решавање проблема Косова и Метохјије и евроинтеграција.

Чланови Одбора за спољне послове Народне скупштине разговарали су у Београду са члановима Групе британског парламента пријатељства са Србијом о билатералним односима, евро-интеграцијама Србије и Косову.

Како је саопштено из Скупштине, председник Одбора Милош Алигрудић оценио је да Србију и Велику Британију повезују традиционални односи који треба да се унапређују, посебно у привредној области.

Говорећи о Косову и европским интеграцијама, Алигрудић је оценио да је у званичној политици Србије учињен напредак у приближавању Србије чланству у ЕУ, као и да је много урађено у развоју дијалога Београда и Приштине, због чега владајућа већина очекује да Србија добије датум за почетка пруступних преговора са ЕУ.

Алигрудић је, како се наводи, чланове британске делегације упознао и са другачијим мишљењем које о тим питањима има ДСС, чији је члан.

Чланови британске делегације изразили су уверење да ће исход дијалога Београда и Приштине бити прихватљив за Србију. Велика Британија жели види Србију у ЕУ, речено је у разговору.

На састанку се разговарало и о стању људских права у Србији, раду Женске парламентарне мреже у Народној скупштини, о сузбијању криминала и корупције, о реформи правосуђа, о положају и правима мањинских националних заједница у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво