Читај ми!

Николић: Србија неће у ЕУ по сваку цену

Србија неће по сваку цену настојати да постане чланица Европске уније, рекао председник Томислав Николић током разговора с председником Белорусије Александром Лукашенком. Србија има велику жељу да се придружи ЕУ и учиниће све што једна суверена, самостална, поносна држава може да уради, поручио је Николић.

Председник Томислав Николић рекао је у Минску, током разговора са белоруским председником Александорм Лукашенком, да Србија неће по сваку цену настојати да постане чланица Европске уније.

Николић и Лукашенко су, у заједничком саопштењу, навели да Белорусија подржава суверенитет и територијални интегритет Србије и постизање свеобухватног решења за Косово.

"До сада се можда чинило да је Србија спремна да учини све да постане чланица ЕУ. И онда је апетит свих порастао. Данас кажем да има ствари које Србија није спремна да учини, чак иако је цена чланство у ЕУ", рекао је Николић који је у дводневној посети Белорусији.

Николић је истакао да Србија има велику жељу да се придружи ЕУ и да ће учинити све што једна суверена, самостална, поносна држава може да уради.

"Али, нико не може да диктира ко су наши пријатељи. Верујемо да је Белорусија једна од наших највећих пријатеља", рекао је Николић, а преноси белоруска агенција БелТа.

"Србија настоји да постане чланица ЕУ. Испуњавамо све захтеве Савета ЕУ, који су нормални за сваку земљу", рекао је Николић и додао да Србија има проблем у вези са Косовом.

"Предали смо га Уједињеним нацијама док су га оне постепено преносиле у руке Албанаца, из године у годину", рекао је председник Србије. 

Николић је захвалио Белорусији због "подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије", а Лукашенку због "храбрости да посети Србију за време бомбардовања 1999. године" и уручио му одликовање.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије