Читај ми!

Вучић: Србија заслужује датум

Државни врх пренеће у Бриселу јединствен став поводом неформалног документа ЕУ о Косову, рекао вицепремијер Александар Вучић и додао да, без обзира на исход разговора, вести неће бити добре. Идемо по датум. Ако га не добијемо, нека други објасне зашто га нисмо добили, истакао Вучић. Лондон најавио веће надлежности за Заједницу општина на КиМ, рекао Вучић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио да државни врх Србије путује у Брисел по датум за почетак преговора о чланству у ЕУ.

Вучић је најавио да ће државни врх у Бриселу пренети јединствен став поводом неформалног документа ЕУ о Косову, али је предвидео да, без обзира на исход разговора, вести неће бити добре.

"Са каквим год вестима дођемо из Брисела, оне неће бити добре и ту нема велике игре", прецизирао је Вучић у емисији Утисак недеље на Б92, преноси Фонет.

"И да постигнемо највише за свој народ на Косову, људи неће бити задовољни", објаснио је Вучић, који се нада и убеђен је да ће доћи до "повећања надлежности за Заједницу српских општина".

"Идемо по датум, ако га не добијемо, нека други објасне зашто га нисмо добили", рекао је Вучић, указујући да постоје услови Савета ЕУ из децембра које ће Србија испунити 90 одсто.

Вучић је оценио да је Србија заслужила датум, али није директно одговорио на питање да Србија неће прихватити мање надлежности за Заједницу српских општина по цену датума за почетак преговора са ЕУ.

"Ако ме питате за техничке детаље, ушло се дубоко у проблем Заједнице, надлежности су кључно питање и борићемо се да што више добијемо", додао је Вучић.

Потпредседник Владе рекао је да је у Лондону добио уверавања да ће доћи до повећања надлежности Заједнице српских општина на Косову и Метохији, а да ће од тога колики је степен повећања надлежности, зависити и спремност Србије да пристане на тај договор. 

Вучић је нагласио да је Србија и у реформама и на терену дијалога са Приштином много урадила и указао да ће за Унију бити проблем да објасни да Србија није заслужила датум. 

Биће смењених министара 

Први потпредседник Владе и лидер СНС-а најавио је да ће бити смењених министара из његове странке, али да ће бити анализиран и рад министара из других странка, преноси Танјуг.

Вучић је рекао да је од формирања владе говорио о две ствари - легитимитету и пролазним временима у резултатима рада и да су из СНС-а понудили реконструкцију, јер сматрају да су неки могли и боље.

Вицепремијер је напоменуо да је ово први случај у модерној српској политичкој историји да странка која је у успону тражи реконструкцију и нуди анализу рада својих министара.

Са друге стране, према његовим речима, ова влада јесте боље радила у сваком погледу од претходне, али поновио да су неки могли и боље.

Вучић је рекао да ће о министрима из СНС-а одлуку донети веома брзо, али није могао да прецизира и о којим министрима је реч, истакавши да ће о томе одлуку донети Главни одбор напредњака.

"Што се нас тиче немојте да бринете, биће смењени министри", закључио је Вучић.

Случај Радуловић није завршен

Вучић је изјавио да случај Радуловић није завршен, а на питање да ли ће бити саслушани премијер Ивица Дачић и његов саветник Ивица Тончев одговорио: "Не брините биће, јер случај није затворен", преноси Танјуг.

Он је то рекао одговарајући на констатацију водитељке емисије да се спекулисало у медијима да је прича о Радуловићу била "избачена" у оквиру битке за избор директора полиције и да сада пошто је Милорад Вељовић реизабран треба закључити да је тај случај завршен и да неће бити саслушани ни Дачић ни Тончев.

Вучић каже да не зна ко је то писао и да је тада био ван земље, али и да се није ни интересовао за то зато што, осим сумњи и неповерења у све што се уради и догоди, понекад има много више аутопројекција него чињеница.

"Не брините биће, јер случај није затворен када га затворе или отворе новине већ је случај затворен или отворен када то учине надлежни државни органи. Надлежни државни органи раде свој посао и уверен сам да ћете наредних недеља видети да сам био у праву", рекао је Вучић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара