Читај ми!

Обрадовић: Спремни смо за оцену учинка

Уколико се лидери владајуће коалиције сагласе да је реконструкција Владе нужна, онда она мора да се спроведе што пре, рекао Жарко Обрадовић. Ако се постави то питање, спремни смо да оценимо наше учешће у власти, како би се видело да ли се довољно добро радило, каже Обрадовић.

Министар просвете и науке и високи функционер Социјалистичке партије Србије Жарко Обрадовић изјавио је да, уколико се лидери владајуће коалиције сагласе да је реконструкција Владе Србије нужна, онда она мора да се спроведе што пре.

"Уколико буде реконструкције, не треба остављати много празног простора, јер ће онда цела Влада, јавност и министри упасти у неизвесно ишчекивање. То је погодно тло за негативну атмосферу и лицитацију ко ће бити смењен, што доприноси нарушавању кредибилитета Владе и њених чланова", изјавио је Обрадовић за Вечерње новости.

Обрадовић је негирао да СПС није заинтересован за евентуалну промену кадрова и подсетио да је и лидер те партије и премијер Ивица Дачић јасно рекао да је реконструкција апсолутно могућа.

"Ако се постави то питање, спремни смо да оценимо наше учешће у власти, како би се видело да ли се довољно добро радило. Ту мислим и на министре понаособ. Јер, колико год радили, увек може и боље и више", рекао је Обрадовић, али није желео да спекулише који би министар из редова социјалиста могао да буде замењен.

Одговарајући на питање да ли му смета то што реконструкцију предлаже први потпредседник Владе Александар Вучић, а не премијер, Обрадовић је рекао да је Вучићев предлог легитиман и логичан, јер он води странку која има највише посланика и министара.

Он је оценио да је добијање датума за почетак преговора са ЕУ веома важно за Србију, али да Влада не може да зависи од тога и да не треба организовати изборе ако се то не деси.

"Питање избора сада постављају они који не желе да се настави одговорна државна и национална политика, борба против корупције и откривање криваца за спорне приватизације. У тој групи су и одређени финансијски кругови којима не одговара уређени систем. А ту је и опозиција којој избори одговарају, али више због њене хомогенизације него због евентуалног доброг резултата", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је, међутим, оценио да је логичан захтев СНС-а за расписивање ванредних избора у Војводини, јер су допунски избори у Апатину, Зрењанину и Србобрану, на којима је гласало више од 100.000 људи, више него јасно показали да се мења политичко расположење у Покрајини. 

Он је негирао да је отварање афере састајања Дачића са члановима Шарићевог криминалног клана утицало на однос премијера и првог потпредседника Владе и додао да они и даље одлично сарађују.

"То ни на који начин није утицало на њихове односе. Они и даље, као и пре, одлично сарађују када је реч о активностима Владе, али и о свим кључним државним питањима. Та афера није утицала на садржај односа њих двојице", рекао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара