Читај ми!

Бачевић: Озбиљна сарадња са Илиноисом

Делегација Србије наишла на веома топао пријем и у будућности може да се очекује озбиљна сарадња са савезном државом Илиноис, рекао министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић на завршетку своје посете САД.

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић рекао је на завршетку посете САД да је делегација Србије наишла на веома топао пријем и да у будућности може да се очекује озбиљна сарадња са савезном државом Илиноис.

Бачевић јерекао за Танјуг да је потписан споразум о сарадњи са Илиноисом и да је то најбољи начин да се обнове давно прекинута пријатељства између две државе и два народа.

Према његовим речима, протокол о сарадњи који је потписан са компанијом "Њу џенерејшн пауер" показује да је та компанија препознала свој интерес за инвестирање у Србију.

"Ради се о развојним пројектима, и они су препознали интерес да инвестирају у Србију", додао је Бачевић.

Бачевић је најавио посету гувернера Илиноиса Пета Квина Србији у најскорије време.

Министар је током боравка у Вашингтону имао више сусрета у Конгресу САД, где је рекао да је Србија је избором новог председника државе и уз нову владу показала добру вољу за америчким инвестицијама, много већу него што је то било раније.

Током боравка у Чикагу, српска делегација је имала сусрете и са представницима дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије