Читај ми!

Мировић: Пајтић у паници

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић "у некој врсти панике" због тога што је изгубио легитимитет, тврди потпредседник СНС-а Игор Мировић. Пајтић каже да СНС захтевом за расписивање ванредних покрајинских избора, жели да капитализује свој политички рејтинг.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да је председник Владе Војводине Бојан Пајтић "у некој врсти панике" због тога што је изгубио легитимитет и поновио да је потребно расписати ванредне покрајинске изборе.

Мировић, који је и шеф посланичке групе СНС у покрајинском парламенту, поводом Пајтићевог гостовање на Радио-телевизији Војводине рекао је Танјугу да Пајтић "очигледно није прочитао елементе образложења из захтева СНС за расписивање ванредних избора за скупштину Војводине".

"У захтевима стоје разлози који су нас навели да поднесемо тај захтев, а Пајтић од давања одговора на те захтеве очигледно бежи. Први наш захтев тиче се недостатка уставног оквира у време мајских избора, а уставни оквир је одлуком Уставног суда оспорен и ми смо имали изборе под неуставним оквирима", навео је Мировић.

Према његовим речима, Пајтић је и током избора знао да је Развојна банка Војводине, којом "управљају његови сарадници, пред колапсом", а ипак је одобрио и сагласио се да Демократска странка из те банке преузме кредит за финансирање избора.

"На то такође нема одговор", подвукао је Мировић и навео да Пајтић није одговорио ни на тврдње СНС-а да је робом из покрајинских робних резерви од марта до маја 2012. године, односно током предизборне кампање, на неки начин финансирао кампању и нудио робу грађанима у замену за глас.

То су, према Мировићевим речима, три елемента која показују злоупотребе током предизборне кампање, из чега СНС "тврди да је кампања у овом тренутку била потпуно нелегитимна".

"Уместо тога, он се служи старим политичким флоскулама и тиме заправо показује да је у некој врсти панике због тога што је изгубио и легитимитет. Верујем да ће органи утврдити да је и цео процес био нелегалан", закључио је Мировић.

Посланичка група "Покренимо Војводину-Томислав Николић" предала је раније данас председнику Скупштине Војводине Иштвану Пастору захтев за расписивање ванредних покрајинских избора и позвала Пајтића да поднесе оставку.

Пајтић: СНС жели да капитализује рејтинг

Пајтић, који је и заменик председника ДС, изјавио је да СНС, захтевом за расписивање ванредних покрајинских избора, жели да капитализује свој политички рејтинг и оценио да је то једини разлог зашто желе те изборе.

"Имамо жељу странке, која у овом тренутку има највећи број министара, да капитализује тренутни политички рејтинг и то је једини разлог зашто желе да изађу на изборе", рекао је Пајтић у емисији "Један на један" на РТВ, нагласивши да се том иницијативом само губи време, јер она нема никакву основу.

"Зашто бисмо испуњавали жеље оних који у овом тренутку, како се колоквијално каже у Војводини, желе нову јогурт револуцију. Нећемо да пристанемо на нову јогурт револуцију", рекао је Пајтић, наводећи да се 1988. године "јогурт проливао улицама Новог Сада, а после тога су текле реке крви".

Пајтић је оценио да иницијатива СНС за превремене изборе не мења ништа када је реч о политичкој клими у Војводини и нагласио да је покрајинска влада више него стабилна, јер има подршку 78 од укупно 120 посланика у војвођанској скупштини.

Он је оценио "смехотресним" захтев СНС да се отвори дебата у Скупштини Војводине о легитимитету покрајинске владајуће већине, због резултата допунских избора и других разлога који су наведени у захтеву за расписивање превремених избора.

"Смехотресно је кад СНС говори о легитимитету, а та странка је три ипо године, у претходном сазиву републичког парламента, мандатима Српске радикалне странке себи правила промоцију и посланички клуб СНС", рекао је Пајтић и додао да је то "школски пример нелегитимности".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара