Читај ми!

Милошевић: Ђилас руши власт у Шапцу

Због мржње према Душану Петровићу, председник Демократске странке Драган Ђилас покушава да сруши власт у Шапцу, рекао градоначелник тог града Милош Милошевић. Ми нисмо по Ђиласовом укусу, па је после искључења Петровића сву своју мржњу усмерио ка нама, каже Милошевић.

Градоначелник Шапца Милош Милошевић оптужио је председника Демократске странке Драгана Ђиласа да због мржње према бившем потпредседнику ДС-а Душану Петровићу покушава да сруши власт у Шапцу.

"Ми нисмо по укусу Драгану Ђиласу, тако да је после искључења потпредседника ДС-а Душана Петровића сву своју мржњу усмерио ка нама", рекао је Милошевић.

Градоначелник Шапца је недавно са већином чланова шабачког одбора ДС иступио из те странке и приклонио се Петровићевој странци у оснивању Заједно за Србију.

За политичку кризу у Шапцу Милошевић оптужује врх ДС-а, Драгана Ђиласа и Борислава Стефановића који се, како је рекао, са подршком одборника ДС-а за смену власти, свете граду у коме је већина чланова градског одбора изашла из странке и подржала Петровића и његову партију.

Како каже, Ђилас је као странчког повереника за Шабац у тај град послао Стефановића, који данима покушава да се освети и смени власт.

"Био је и синоћ, а данас као резултат тога имамо да су се смени локалне власти, поред опозиционих Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Уједињених региона Србије и Демократске странке Србије, придружили и досадашњи коалициони партнери Демократске странке, Либерално демократска партија, Српски покрет обнове и део одборника ДС", рекао је Милошевић.

Заменик градоначелника Немања Пајић каже да га је Стефановић контактирао и дао му "неполитичку понуду" да подржи смењивање градоначелника Шапца.

Потписе за смењивање градоначелника Шапца предало је 40 одборника, међу којима је 13 из СНС-а, осам из СПС-а, шест из УРС-а, три из ДСС-а и шест из Преокрета, као и један независни одборник.

Градоначелник Шапца Милош Милошевић нада се да до смене власти неће доћи на предстојећој седници градског парламента. До тада ће разговарати са одборницима у нади да ће већина и убудуће подржати досадашњу политику и утврђене планове развоја града.

Власт у Шапцу чине ДС, СПО, ЛДП, Заједно за Србију Душана Петровића и Покрет Западна Србија, који је настао поделом УРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара