Читај ми!

Иницијатива за промену власти у Шапцу

У скупштини Шапца 40 од 69 одборника покренуло иницијативу за смену градоначелника и промену локалне власти. Ако нова власт буде формирана у опозицији ће остати Западна Србија и Заједно за Србију, као и део одборника ДС-а који није хтео у нову коалицију.

Одборници опозиционих странака у Шапцу поднели су иницијативу за смену градоначелника и промену локалне самоуправе у том граду коју је подржало 40 од укупно 69 одборника.

Захтев за смену власти потписали су одборници СНС-а (13), СПС-а (осам), УРС-а (шест), коалиција СПО-ЛДП (шест), ДС (четири) и ДСС (три), као и један независни одборник.

Скупштинско заседање током ког ће нова коалиција наступити заједно заказана је за 13. март.

Локалну власт у Шапцу до сада је чинила Демократска странка са 25 одборника, група грађана Западна Србија, која је настала поделама у УРС-у, са шест одборника и коалиција СПО-ЛДП са шест одборника. Уз ДС је остало 6 одборника, а четири су подржала захтев опозиције за смену власти.

Седница Скупштине града Шапца заказана је за 13. март у 11 сати.

Промена власти у том граду уследила је након формирања "Заједно за Србију" којој се придружило 19 одборника, бивших чланова ДС-а, као и сам градоначелник Милош Милошевић.

Одбор Демократске странке у Шапцу након тога је расформиран, а повереник за тај град Борко Стефановић најавио је промену власти.

Ако нова власт буде формирана у опозицији ће остати Западна Србија и Заједно за Србију, као и део одборника ДС-а који није хтео у нову коалицију.

Према најавама досадашње опозиције, нови градоначелник Шапца биће Слободан Бирманчевић из Српске напредне странке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара