Читај ми!

Вучић са Хејгом

Први потпредседник Владе Александар Вучић и шеф британске дипломатије Вилијам Хејг разговарали о европским интеграцијама, Косову и Метохији, реформи правосуђа и борби против корупције. Вучић истакао значај добијања озбиљних надлежности за заједнице српских општина на Косову и Метохији. Потпредседник Владе састао се и са члановима Дома лордова.

Првог дана посете Лондону, први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић састао се са министром иностраних послова Вилијамом Хејгом.

Двојица министара разговарала су о европским интеграцијама Србије, Косову и Метохији, реформи правосуђа и борби против корупције, саопштено је из Кабинета првог потпредседника Владе.

Вучић је на почетку разговора истакао значај стварања вредносног система у Србији који би допринео не само уласку Србије у ЕУ већ и промени начина размишљања.

Потпредседник Владе истакао je значај добијања озбиљних надлежности за заједнице српских општина на Косову и Метохији.

На крају састанка, двојица министара изразила su жељу да Србија и Велика Британија буду поуздани партнери. 

Први потпредседник Владе састао се и са члановима Дома лордова, Горњег дома одбора за ЕУ британског парламента.

Вучић је упознао представнике Парламента са оним што је Србија постигла у последњих шест месеци у испуњавању услова за придруживање ЕУ. 

"Србија је постигла прогрес у преговорима са Приштином, реформи правосуђа, борби против корупције и криминала. Нико не може да порекне нашу добру политичку вољу да испунимо све што смо обећали" истакао је Вучић. 

Председавајући Одбора за ЕУ, лорд Босвел нагласио је да је општи утисак у Лондону да је Србија направила стваран прогрес и да то потврђују и извештаји из Брисела. 

"Прикључење Западног Балкана Европској унији је веома важно јер од тога зависи стабилност региона. То је регион који Европа мора да интегрише, и то брзо", нагласио је лорд Таверсон. 

У српској делегацији је и председник Народне скупштине Небојша Стефановић.  

У наставку посете, Вучић ће се састати и са министром одбране Филипом Хамондом, министром за међународну безбедносну политику Ендрјуом Морисоном и министром за Европу Дејвидом Лидингтоном, као и са представницима безбедносних служби Велике Британије. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара