Посебна пажња мањинама у Војводини

Покрајинска влада посебну пажњу посвећује унапређивању положаја националних мањина, рекао председник Владе АПВ Бојан Пајтић у разговору са заменицом шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Полом Тиди.

Председник Владе АПВ Бојан Пајтић реко је у разговору са заменицом шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Полом Тиди да је покрајинска влада орјентисана ка унапређењу положаја мањина.

Како је наведено у саопштењу, Пајтић је напоменуо да у прилог томе говори и постојање законског оквира, којим су установљени високи стандарди за националне мањине.

Висока представница ОЕБС посебно се занимала за модел доброг заједничког живота националних мањина у Војводини и у разговору истакла да стандарди на основу којих је одређен положај мањина у Војводини, представљају добар пример за целу Европу.

Пајтић је Поли Тиди представио структуру војвођанског парламента која, указује на поштовање права националних мањина у свим сферама живота, па се вишенационални карактер Војводине огледа и у пропорционалном саставу покрајнске администрације.

Такође, је подсетио на чињеницу да је у АП Војводини у официјелној употреби шест језика, као и да сви грађани могу да се школују и информишу на свом матерњем језику.

Пајтић је рекао да очување националног идентитета сваке националне мањине понаособ ужива недвосмислену подршку покрајинске владе.

"РТВ Војводина емитује радио и ТВ програм на десетак језика, што такође говори о високом нивоу мањинских права која се остварују у Војводини", навео је Пајтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара