Читај ми!

САД подржава неискрену политику Приштине

Приштина није посвећена унапређењу одрживог решења са Београдом и у томе има подршку САД оцењује председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да Приштина није посвећена унапређењу одрживог решења са Београдом и да је у томе подржавају САД.

"Очигледно је да Приштина није искрено приступила дијалогу са Београдом и да није посвећена постизању обостраног компромисног и одрживог решења, а за то најпре има подршку Вашингтона", рекао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије, додавши да је Београд са своје стране урадио све што је могао.

"Дефинисали смо резолуцијом доњу границу испод које не можемо да идемо и морамо тога да се држимо. Брисел је имао шансу да приволи Приштину да озбиљно приступи дијалогу и да решавамо проблем, а Приштина заједно са Вашингтоном очигледно намерава да искористи ситуацију", рекао је Дрецун.

Председник одбора за Косово рекао је да Приштина са Вашингтоном жели да издејствује ствари које ће бити само њој од користи, а на штету интереса Србије и њеног народа на Косову.

"Приштина треба да промени став, јер ја ту не видим никакав компромис. Ако Вашингтон настави да подржава Приштину у тако бесперспективној политици, онда нећемо ми имати само проблем, већ ће га имати и цео регион", оценио је Дрецун.

Дрецун је истакао да је на Вашингтону, али и на Бриселу да преиспитају своју политику или да покушају да у тој политици нађу "бар мало места за реалне интересе" Србије и Срба на Косову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара