Читај ми!

Дачић: Ђинђић је прича о Србији

Зоран Ђинђић је био поштовања вредан политички противник и убеђен сам, не би имао ништа против што баш ми, његови политички ривали, радимо ово што радимо, пише премијер Ивица Дачић у ауторском тексту за НИН "Ђинђић је прича о Србији".

Председник Владе Србије Ивица Дачић написао је поводом 10 година од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића да је био поштовања вредан политички противник. Дачић је убеђен да Ђинђић "не би имао ништа против што баш ми, његови политички ривали, радимо ово што радимо".

У ауторском тексту за НИН "Ђинђић је прича о Србији", Дачић оцењује да Србија, десет година касније, још није решила питање које је мучило и Ђинђићеву владу, да још не зна где су јој границе и на којој територији заиста има суверенитет.

"Представници власти у Србији и даље нису добродошли на Косово, треба да добију дозволу приштинских власти, а готово да немају ни један једини механизам којим би, евентуално, могли да заштите Србе који на Косову живе", подсећа Дачић.

Ђинђић је о тим чињеницама први у Србији причао и иронија је да је требало да прође десет година да то у Србији неко понови, истиче Дачић.

"Ђинђић није признавао ни поразе ни оправдања за поразе. И тврдио је да је прави патриотизам само онај који има конкретне резултате. Онај у којем не причаш о љубави према својој земљи, него нешто за њу радиш. Будућност Србије, њега је, уосталом, највише и интересовала. И ту се апсолутно слажем с њим. Да је та будућност наш основни посао. Због Зоранове, моје, и наше деце. Она треба да буду у њој заједно", закључује Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара