Читај ми!

ДС не бежи од одговорности

У Демократској странци су направљене бројне промене које су морале да се спроведу, рекао је координатор Центра ресорних одбора ДС-а Божидар Ђелић, додајући да та странка не бежи од одговорности. Рачуни ДС-а у блокади пошто Министарство финансија није одобрило буџетска средства, истакао Ђелић.

Координатор Центра ресорних одбора Демократске странке Божидар Ђелић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да ДС не бежи од одговорности и због тога су у странци направљене бројне промене које су морале да се спроведу.

На питање зашто ДС сада представља програм за излазак из кризе уместо да је то учинио док је био на власти, Ђелић је одговорио да та странка не бежи од одговорности, али да они нису били задужени за министарство економије.

"Ми нисмо водили министарство економије и нисмо били задужени за незапосленост, која је сада на рекордном нивоу од 23 одсто", рекао је Ђелић.

Ђелић је упозорио да је баш због толике стопе незапослености, као и чињенице да је криза без преседана, ДС изашао са новим планом и са неким мерама које, како каже, можда и не би предложили пре неколико година.

"Има градова у Србији у којима предузетнићки потенцијал није на довољном нивоу да покрене велике пројекте. У свим градовима има људи са добрим идејама, али нема новца који ће за те идеје гарантовати", оценио је Ђелић.

Према његовим речима, ДС предлаже да водећи градови добију подршку од 50 милиона евра да би се реализовале економске идеје које ће обезбедити напредак.

Ђелић је истакао да би ДС укинуо неке агенције, а не, како је рекао, као што је сада случај.

"Обезбедићемо да Србија има довољно новца тамо где је најбитније, а то је запошљавање", рекао је Ђелић.

Координатор Центра ресорних одбора ДС-а каже да је у новом плану постављено 30 конкретних еконмских мера у борби против кризе.

Критикујући садашњу власт, Ђелић је истакао да у "Влади има три министра који граде коридоре, а коридора нема ништа".

Према његовим речима, треба се фокусирати на одређене пројекте, а један од њих је ауто-пут од Крагујевца до Чачка, који је много лакши за изведбу и који би одблокирао Шумадију.

Образлажући предлог ДС за увођење фиксног курса, Ђелић је рекао да ДС жели да уозбиљи економску политику у Србији на тај начин да имамо ифлацију као у еврозони, да се смањи деицити на један до два одсто БДП-а и трговински дефицит на два до три одсто БДП-а.

"То су услови да курс буде стабилан, фиксан, па онда и у преспективи да имамо евро као валуту", закључио је Ђелић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара