Читај ми!

Подршка иницијативи за расправу о храни

Иницијативу ЛДП-а за одржавање расправе у Скупштини о безбедности хране подржали послници СНС-а, ДСС-а и ДС-а. Посланичка група ЛДП предложила да се одреди дан за постављање посланичких питања о тој теми.

Посланици Српске напредне странке, Демократске странке и Демократске странке Србије изјавили су да подржавају иницијативу Либерално демократске партије да се одржи седница парламента на којој би се расправљало о безбедности хране у Србији. 

Посланичка група ЛДП предложила је јуче одређивање дана за постављање посланичких питања у вези с актуелном темом "Безбедност хране у Србији и здравље грађана - стандарди и одговорност за њихово спровођење" на коју би били позвани премијер Ивица Дачић и ресорни министри.

Заменик шефа посланичке групе СНС Зоран Бабић изјавио је да СНС и посланички клуб ове странке подржавају иницијативу о сазивању овакве седнице без обзира са које стране она долази, али није могао да прецизира када би та седница могла да се одржи.

"За СНС не постоји важнија тема него што је здравље и безбедност грађана Србије. СНС нема од чега да бежи и немамо ни шта да кријемо због тога ћемо подржати и активно учествовати у раду седнице са темом безбедности здравља грађана Србије и безбедности хране", рекао је Бабић.

Он је рекао да је познат став СНС, а то је "нулта толеранција према криминалу и корупцији и због тога одговорни за овакву ситуацију која се дешава и са оваквим поигравањем са грађанима Србије морају да одговарају".

Бабић је рекао да је сигуран да су и министар пољопривреде Горан Кнежевић и Министарство пољопривреде у овом случају одреаговали на најквалитенији могући начин сходно законима Србије.

Бабић је рекао да ће тражити одговорност покрајинког секретара за пољопривреду Горана Јешића који је са "полуинформацијама и са информацијама сумњиве истинотости узурпирао јавност у Србији".

На питање новинара да ли би и Јешић требало да буде на тој седници Скупштине Србије, Бабић је одговорио да не види никакав лични разлог да не буде ту.

Посланик Либерално демократске партије Бојан Ђурић рекао је да су тражили да се одржи седница на којој би се расправљало о безбедности хране у Србији зато што је то једини начин да та "сага о млеку коначно престане".

Он је подсетио да су тражили да се та седница одржи до 5. марта зато што ће до тог датума бити познати резултати свих релевантних анализа у овом случају.

Ђурић је рекао да онда може да се утврди шта се десило, да ли су процедуре поштоване и ко је у том случају одговоран, као и да се види да ли постоји несагласје у законима који се односе на безбедност хране и да се, уколико постоји, тражи од парламента и Владе да у року од 30 дана исправе све нелогичности или делове који не могу да се спроведу у пракси.

Заменик шефа посланичке групе ДС Јанко Веселиновић рекао је да ће подржати захтев ЛДП за сазивање посебне седнице Скупштине на којој би се расправљало о афери са млеком и безбедности грађана Србије.

"Када министар не ради свој посао Скупштина мора да да одговор на ово питање", рекао је он.

Према његовим речима, истог дана би требало да буде и седница на којој би се расправљало о оставци министра Кнежевића коју очекују до тог дана, јер министар и Влада на овај начин не могу да управљају овом и сличном ситуацијом.

Он је додао да владајућа коалиција два месеца избегава да последњег четвртка у месецу одржи седницу на којој посланици постављају питања министрима.

ДС ће поднети иницијативу за одржавање седнице о економском положају грађана Србије, рекао је Веселиновић.

Веселиновић је рекао да би на седници о "афери млеко" требало да присуствују сви они који имају податке које су објавили, као и они који су их крили од грађана, као што је министар Кнежевић.

Посланик ДСС-а Санда Рашковић Ивић рекла је да ће подржати државање те седнице, јер је ситуација "страховито исполитизована, народ је потпуно збуњен и ужасно преплашен".

"Нема никога од мојих пријатеља ко ми се није обратио да ме пита шта је затровано, да ли је затровано млеко или је затрована политика, па да коначно то рашчистимо", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво